Sist oppdatert: 22.12.2016 20:40

Julekonsert i Hedalen kirke 2016

 

TEKST: NILS GARLI
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

 

Tradisjonen tro var det igjen julekonsert i Hedalen kirke og kirka var nesten fullsatt av et forventningsfylt publikum.

 


 

Konserten hadde mange bidragsytere. Hedalen Musikkorps under dirigent Arild Bjørnstad og Hedalen sangkor under dirigent Kjell Ivar Vestrom var arrangører og stod for det meste av det musikalske innholdet. Men de hadde også hjelp av organist Anders Løberg som spilte på kirkeorgelet. Og presten Signe Elisabeth Kvaale holdt en liten andakt.
 

Anne Britt Omsrud ønsket oss på vegne av koret og korpset velkommen.

Så begynte konserten med et preludium på orgel og satte oss i en musikalsk stemning. Deretter fikk vi tilhørere være med å synge «Vi tenner våre lykter» og vi kom mer inn i julestemning.
 

Konserten vekslet så mellom avdelinger av korpset og koret. Andakten etterfulgt av allsang med orgelakkompagnement kom omtrent midtveis.

Til slutt sang både publikum og kor «Deilig er jorden» til akkompagnement av korpset.
 

Vi hadde da hatt en flott musikalsk opplevelse, og kommet skikkelig i julestemning!
 

Jeg satt og gledet meg under hele konserten, og tenkte på hvor heldige vi er Hedalen som har både kor og korps. Det må være ekstra fint for dem som er medlemmer, men det er også fint for oss som bare hører på. Det setter en ekstra spiss på en del arrangementer når korps og/eller kor trår til.

Jeg vil rette en stor takk til ildsjelene som står i og bak både kor og korps, og for at de fortsetter en ca 60 år gammel tradisjon med julekonsert i Hedalen.