Sist oppdatert: 04.02.2016 20:21

Telenor del 2 – Aftenposten før – og NRK

SOLVEIG LIE
Kanskje slipper jeg å gå over til Fienden? Telenor vil sende 4G hit ned likevel. Og det ganske snart! Er jeg bønnhørt?

Da kan jeg se NRK på Nett-TV! Og NRK er jo sjølveste Statskanalen! Den som gir oss informasjon om hva som skjer –og det bør være fra hele verden, så liten som den har blitt I det siste.

Før vi fikk TV-så hadde vi Aftenposten. Aftenposten var vår rettskrivningskilde- for der satt de beste korrekturleserne.
Alt som stod i Aftenposten var sant!

Er alt som kommer på NRK sant? Vi lærte vel kanskje å pusse tenna på Statskanalen sånn rundt 1980.

Nå er det ikke korrekturlesere i Aftenposten lenger. Og avisene sparer- så det er ikke så viktig med riktig grammatikk lenger heller. Men er det viktig med “riktige nyheter”? Og hva er sant?

Da er det noe å tenke på at NRK har vært felt 24 ganger I PFU de siste tre årene – og det er mer enn Aftenposten, VG, Dagbladet og TV2 til sammen.
Og NRK ble til og med dømt for historieforfalskning I 2013 (Romkvinnesaken). Der mistet de mange lisenskroner – mine også. Og TV-en gikk på huet ut.

Vi måtte jo i skammekroken – vi – som ikke hadde gjort leksa vår. Det burde NRK også gjøre selv om de får 5 milliarder i lisenskroner og 2 milliarder i pressestøtte/år. Den kanskje viktigste samfunnsinstitusjonen må vel være Statskanalen – som skal gi alle landets innbyggere objektive og mest mulig korrekte opplysninger og som kan gi oss ny kunnskap.

Vi behøvde ikke en gang å stå i skammekroken før vi måtte lære oss at rett skulle være rett og ingen skulle juge. Det var kortreist kunnskap.