Sist oppdatert: 25.01.2016 18:49

Stemningsfull begynnelse på skoleuka

 

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL

Mandag morgen var det konsert for barneskoleelevene i Hedalen. Mellomtrinnet skulle på svømming, dermed var det bare småskoletrinnet, og noen heldige lærere, som fikk glede av konserten.

 

Det var Marie Klåpbakken som var på besøk. Hun hadde med seg fela si, en gitarist og en lydmann. På Internett finner vi ut at Klåpbakken er født i 1985, har eksamen fra Norges musikkhøyskole, at hun er frilansmusiker og har samarbeidet med diverse artister. Ellers har vel mange fått med seg at hun både har vært med i TV-program som "Beat for Beat", "Melodi Grand Prix" og akkurat nå som korist og musiker i "Hver gang vi møtes".

 

 

Det er mange som er flinke til å synge, men det er få som klarer kombinasjonen å synge vakkert og spille flott på fele samtidig. Marie Klåpbakken skriver all musikken sin selv, på egen gudbrandsdalsdialekt, og hun framfører den med personlighet og varme.

 

Hun hadde ingen problemer med å kommunisere med elevene med musikken sin. Hun spilte bl.a. en brudemarsj som hun hadde komponert til foreldrene sine for mange år siden, som hun sa. Hun satte seg på matta, midt i elevflokken, og spilte i vei. Noen av sangene fikk elevene være med å synge på, og de lot seg ikke be to ganger!

 

Til tross for at vi ikke hadde fått øvd på forhånd, lærte elevene raskt strofene og sang godt med! Den siste sangen kan dere høre her; vakkert og stemningsfullt, ikke sant?