Sist oppdatert: 30.01.2016 21:15

Nye signaler om 4G fra Telenor

 

ARNE HEIMESTØL
Selskapet har sendt en pressemelding til "Valdres" som blant annet forteller om utbygging i deler av Hedalen i 2016. Søbekkseter og Skartjernskollen får 4G.


Her er teksten:

 

Telenor fortsetter å oppgradere mobildekningen i Sør-Aurdal. I løpet av de neste tre månedene vil mobilstasjonene Bagn, Bagn sentrum, Leite, Begna, Hedal, Sørbekkseter og Hellebekkseter bli oppgradert til 4G, opplyser Telenor i en pressemelding.

Telenor fortsetter å bygge ut 4G i Sør-Aurdal. Mobilstasjonen Bagn vil gi 4G-dekning i tettstedet Bagn, E16 fra Bagn – Bjørgo, Bjørnstad, Kamben og Smedsrud, og stasjonen Bagn sentrum vil gi bedre innendørsdekning i Bagn sentrum og i tillegg dekke E16 sør for Bagn. Leite mobilstasjon vil gi 4G-dekning mellom Garthus og Bagn.

Mobilstasjonen Begna vil gi 4G-dekning til Buheim, Haugsrud, Nystøl og E16 Begnadalen fra fylkesgrensen Buskerud/Oppland til Begna. I tillegg vil den dekke Begnadal, E-16 mellom Nes i Ådal og Vegamotet og vegen fra Begnadal til Hedal.

Hedal mobilstasjon vil dekke sør- og nordover i Hedalen, og stasjonen Sørbekkseter vil dekke hytteområde nordvest for Hedalen.

Mobilstasjonen Hellebekkseter vil gi 4G-dekning i østre, søndre og vestre del av hytte-/friluftsområde ved Veneli-Hellebekkseter vest for Bagn mot Gol, Bagn vestfjell, samt noen områder i retning østover mot Bøvi og Brattrudseter, i retning Sør-Aurdal og i retning vestover mot Høvreslii og Kvilingberget.

Telenor gjennomfører et radikalt løft for å sikre at nordmenn skal kunne surfe med mobilen overalt i Norge der Telenor har dekning. Det innebærer en omfattende utbygging og oppdatering av fjerde generasjons mobilnett (4G) i Norge.

Telenor skal være den ubestridte dekningslederen i Norge, og sikrer nå internett og tale til alle via mobilnettet gjennom å bygge 4G på alle steder der selskapet i dag har dekning.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser. Både i byene og i distriktene opplever våre kunder dette store dekningsløftet, og kundene våre skal alltid være sikre på at de har den beste mobilopplevelsen på data og tale der de bor, jobber og ferierer, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

– Vi bygger ut mobilnettet raskere enn vi tidligere har estimert. I løpet av første kvartal 2018 vil 99,8 prosent av befolkningen ha 4G-dekning fra Telenor, avslutter dekningsdirektøren.

"Hedalen mobilstasjon" er, etter det Hedalen.no forstår, masta på Skartjernskollen.