Sist oppdatert: 09.01.2016 22:47

Et veldig ”åpent brev” til Telenor

 

SOLVEIG LIE

 

Kjære Telenor! Dere som sammen med NetCom hersker over alle G–ene som svever i lufta! Kunne det være mulig og få en aldri så liten G til – ned hit til Hedalen? Eller helst 2?

 

Dere sier jo selv at dere har ”4 G–dekning til 98 % av Norges befolkning”.

 

Det er jo så fint! Bare det at de 2 % –ene som er igjen av oss i befolkningen – må kanskje være her! Og her er det bare én!
 

Vi har jo sverget livslangt troskap til Televerket i alle år, selv om vi i 1981 måtte vente i tre hele år på å innlagt telefon til hjemmet. (TTH)

 

Da var det bare dere – kjære Telenor – eller Televerket som dere kalte dere da – som hersket over alle telefonledningene i hele landet! Så da kunne dere jo bare legge inn TTH sånn når det passet. Det passet sikkert fint for dere etter tre år.
 

Kunne dere bare lære litt fra svenskene? De som endelig har drysset to ekstra G–er ned hit på en gang? Blir jeg tvunget til gå over til fienden?

 

Dere skjønner det at Eidsiva– som hersker over alle fiberkabler her, de vil ikke legge inn Fiber til Hjemmet (FTH)! De har bare dratt rett forbi her etter at de la inn fiber til bedrifter (FTB). De så ikke i denne retningen en gang. Så derfor trenger vi to små G–er til!
 

Dere sier hele tiden at det kommer noen til ”i løpet av halvåret”. Men når starter dette halvåret?

 

I 1952 kom det strøm til alle hus her i Hedalen. Strøm til hus. (STH).

Omtrent samtidig kom dere med telefon–ledningene. Telefon til hus (TTH). Da kalte dere dere for Telegrafverket. Kjært barn har som regel mange navn.

Telefon! Hva skulle man med det? Det trengte vi da ikke! I hvert fall ikke før vi fikk det.
 

Det gikk veldig fort å venne seg til å ha telefon – selv om det kunne være fire abonnenter på samme linja. Sentralen ringte alltid riktig antall ring til den som fikk telefon!    

 

Det gikk veldig fort å venne seg til internett–TV! Selv om vi ikke trengte det før vi fikk det. Nye ting ute i verden skjer jo ikke akkurat kl. 19:00.

Med en aldri så liten G til kan man jo informere seg selv og få ny kunnskap– hvor som helst. Bare ikke her på 2 %–en. Men vi har heldigvis DAB! Det er som å se på TV i blinde. Å høre på  ”Lyden av Dagsrevyen” gir oss jo mange forestillingsevner.

 

Eidsiva sier at de må tjene penger på FTH! Og det sier de selv om alle av oss er medeiere i både STH, TTH og FTH!

 

Kanskje FTH kunne samarbeide med SAE og få lagt noen fiberkabler oppe i lufta? Sammen med STH? Så det kunne bli FTH likevel? Det er så mye jeg ikke skjønner om Gigaer og Mbps–er, men det høres nok ut til at det kan bli lenge å vente på FTH.

 

Her holder forresten TTH på å ramle ned. Det er jo tross alt minst 63 år gamle kobberledninger som henger her – i hvert fall husker ikke jeg at de hang her før det. Men stolpene er så skeive at man må klatre i dem på eget ansvar.

 

Så kjære Telenor! Kunne dere bare riste ned en liten G til?

 

Vennlig hilsen Solveig