Sist oppdatert: 01.07.2016 06:57

Vil satse på tilrettelegging

 

ARNE HEIMESTØL
– Arbeid, kultur og idrett er noe av det vi må satse på hvis vi vil sikre bosetting i kommunen vår, sier ordfører Kåre Helland.
 

Prognoser fra Statistisk sentralbyrå viser at det kan bli færre innbyggere i kommunen vår i årene som kommer. Det er ikke dette ordfører Kåre Helland ønsker å ha fokus på.

 

Arbeid
– På industriområdet i Begna er det håp om nye virksomheter, og de som allerede har etablert seg i området, kan vokse, sier Helland.


– De siste årene har det i snitt blitt bygd 66 nye hytter i kommunen vår. Ingen andre Valdres-kommuner kan vise til tilsvarende tall. I Hedalen har jeg store forventninger til utbyggingsplanene for blant annet Søbekkseter og Teinevassåsen.

 

Dette er eksempler på noen av flere muligheter som finnes for næringslivsutvikling i kommunen vår.

 

Mye er bra
Ordføreren er opptatt av vi må fokusere på det vi får til, og det vi allerede har vedtatt at vi skal sette ut i livet. – Jeg er overbevist om at Sør-Aurdal-hallen kan bli et løft for hele kommunen. Lag og foreninger er viktige medspillere, og fra kommunens side må vi gjøre det vi kan for å støtte det arbeidet de utfører.

 

Store forventninger til ny rådmann
1. august overtar Håkon Rydland jobben som rådmann i Sør-Aurdal. – Han har rik næringslivserfaring, og jeg håper å kunne bruke han til å fremme økt satsing på dette området i kommunen vår i årene som kommer.