Sist oppdatert: 28.07.2016 20:41

Agurknyheter fra Hedalen.no

 

SOLVEIG LIE


Hva gjør MDG De Grønne som bor innenfor Ring 1 der det skal være bilfritt- når de skal på blåbærtur?

Hvis du ikke har bil – for det skal du jo ikke ha – du skal jo ikke forurense – du skal være klimavennlig, og du skal enten gå eller sykle – men hva da med all den blåbæra som finnes gratis og økologisk inne i skogene? Det finnes kanskje ingen blåbærskog innenfor hverken Ring 1, 2 eller 3? Da kan det bli ganske langt å gå!

I gamle dager – som er sånn ca. 50 år siden – da hadde vi heller ikke bil – vi syklet på blåbærtur. Det var så vidt vi fikk sykkelen til å skjene sånn noenlunde rett framover med et blåbærspann på hver side på sykkelstyret. Det behøvde ikke være langt heller. Det har alltid vært kortreiste blåbær i Hedalen.
 
Men hva gjør de som vil leve bilfritt og ”Miljøvennlig”- midt i Oslo når de skal på blåbærtur?

Kanskje de får Ruter til å sette opp ”blåbærbuss”? Etter hvert en ”tyttebærbuss”? For ikke å snakke om en ”moltebuss” eller to ut til steder der det er myrlendt?

Det skulle ikke være til så veldig stor forundring at de billøse og ”klimavennlige” heller ser seg tjent med å gå inn på nærmeste supermarked og kjøper blåbær – store og amerikanske – skikkelig langreiste- innpakket i ordentlig solide plastbegre. Mens blåbæra står og råtner på rot inne i skogene.

Ellers kan det meldes om at ripsen er både grønn og litt rød. Men det skulle vise seg at det skulle bli ekstra lenge å vente på at ”hvit rips” skulle bli til ”rød rips”.

Hedalen 28. juli 2016