Sist oppdatert: 23.06.2016 19:00

Snart 85 år, men fortsatt yrkesaktiv
 

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Fire dager i uka er Ivar Lie fra Hedalen å treffe i rørleggerbutikken på Bagn.

 

 

Det er bra å komme ut og treffe folk, sier Ivar. Det er bedre det enn å sitte inne og glo veggen. Je er itte på jobb!

 

Akkurat det mener sønnen Asle Ivar er en betydelig underdrivelse. Far arbeider fortsatt med blant annet fakturering, varebestilling, sortering av post og kundemottak. Dessuten tar han kassaoppgjøret.


Ivar Lie skulle egentlig bli bonde, men han hadde mer lyst til å arbeide som rørlegger. I 1960 startet han egen bedrift. Den er i dag en familiebedrift der sønnene Asle Ivar og Geirmund, som begge er rørleggere, er inne på eiersiden. Selskapet har seks ansatte, butikk i Bagn og lager i Hedalen.


Gårdsarbeid slapp ikke Ivar helt unna. Sammen med kona, Agnes, drev han aktiv gårdsdrift til begynnelsen av 1990-tallet. Å drive med begge deler var ikke lett, forteller Ivar.

 

Kona døde i 2010. Sykdom preget den siste delen av livet hennes. To år var Ivar hjemme for å stelle henne. God hjelp til dette fikk han fra hjemmesykepleien.

 

De siste årene har et vondt kne plaga Ivar. I vår ble han operert på Gjøvik sykehus, og han er svært tilfreds med det nye kneet han har fått. Smertene er helt borte, og etter en måneds fravær er han igjen på plass i rørleggerbutikken på Bagn.


Ivar er aktiv på flere vis. Når det er gudstjeneste, er han ofte å treffe på sin faste plass i kirka. Ellers er han en ivrig bruker av både Facebook og Instagram. I mange år har han også vært en ivrig bærplukker.

 

 


Ivar i butikken på Bagn

 

 


Setter stor pris på kontakt med kunder