Sist oppdatert: 08.06.2016 05:38

11-åring satte ny rekord på sykkel!

- 4,4 mil hver dag i 31 dager

 

SIGRID BREDESEN FOSSHOLT 

Hedalen barne- og ungdomsskole har for andre året gjennomført sykkelaksjon i mai måned. Ett av målene med aksjonen er å inspirere elevene til å ta sykkelen fatt i stedet for å kjøre bil eller buss. Fjorårets sykkelfantom – Magnus Øverby, som da gikk i 7. trinn – syklet over 1000 kilometer i løpet av perioden. To kamerater i 5. trinn hadde i år satt seg som mål å slå denne rekorden.


 

Elever fra 5.- og 6. trinn ved Hedalen barne- og ungdomsskole nyter en velfortjent is etter å ha tråkket mange mil på sykkel i mai

 

Kick-off

1. mai våknet familien Haugen opp til en gul post-it-lapp på kjøkkenbordet. Der sto det følgende: «JEG SYKLER. Jeg har med telefon og drikke. Jeg har på masse klær og har spist frokost». Andreas Haugen syklet i alt 11 mil denne dagen.

Siden kick-off 1. mai har guttene hatt det travelt...

 

Skoledag + 11 mil på sykkel

Det har vært litt av et regnestykke å få tiden til å strekke til. En dag syklet Knut Ola Grøv 11 mil før og etter skolen. De to guttene har denne måneden hatt en travel tid og har vært å se langs Hedalsvegen både tidlig og sent. I følge læreren deres – Ragnhild Berge Barlien – har de også gjort lekser og å øvd til prøver. Det eneste guttene har fått mindre tid til i denne perioden er tv og data.

 

Allsidige gutter i en aktiv bygd

De to guttene går i samme klasse og er treningskamerater både sommer og vinter. Knut Ola og Andreas trener langrenn og hopp. Når vintersesongen er over spiller de fotball sammen på Hedalen/Begnadalen. De to allsidige guttene er også med i 4H og Andreas spiller baryton i Hedalen musikkorps.

 

Mil etter mil etter mil…

Begge guttene syklet over 100 mil i løpet av mai. Knut Ola har en oldemor ved Nes som har hatt hyppige besøk. Han har også syklet fra Hedalen og over til Nesbyen og kan fortelle at det var fem harde mil. De ivrige syklistene har blitt godt kjent langs Hedalsveien og innrømmer at de nå begynner å bli litt lei av å sykle.

 

Og vinneren er…

Knut Ola Grøv som i løpet av mai tråkket 137 mil. Det er et gjennomsnitt på imponerende 4,4 mil hver dag.

Den lokale hytteprodusenten Hedda hytter har også i år støttet opp om sykkelaksjonen og gitt en flott bag i gave til sammenlagtvinneren. Dette er selvfølgelig motiverende for de ivrige syklistene.

5. trinn – som guttene går i – fikk premie for å ha syklet lengst i gjennomsnitt per elev.

 

Fornøyd vinner. Knut Ola Grøv vant årets sykkelaksjon ved Hedalen barne- og ungdomsskole. I løpet av mai syklet han 137 mil, en strekning som tilsvarer Hedalen – Narvik.

 

Sykkel på dagsorden!

De to guttene har syklet svært langt i løpet av perioden, men det er viktig å nevne at også andre elever har blitt inspirert til å ta sykkelen fatt. Skolens mål om å motivere flere til daglig fysisk aktivitet er nådd.

Hedalen barne- og ungdomsskole har i løpet av denne perioden også hatt fokus på sykkel og trafikk. Skolen har hatt besøk av politiet og det er også gjennomført en sykkelkonkurranse for mellomtrinnet i regi av NAF. 4 av 3 elever fra Hedalen gikk videre fra delfinalen på Bagn til landsfinalen som arrangeres lørdag 11. mai i Letohallen på Dal.