Sist oppdatert: 30.04.2016 21:35

Bautahaugens Venner forbereder sommersesongen

 

TEKST: SIGRID HAUGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Venneforeninga forbereder en ny aktiv sommersesong på Bautahaugen, og inviterte nylig medlemmer og samarbeidsparter til møte i Brakastuggua.

Kristian Bergsund viste en film fra 1968 om Mikkjel Fønhus. Vi fikk se han sammen men med andre brøtningskarer i Begna. Et livsfarlig arbeid! Mye av filmen viste Mikkjel i samtale med Dagfinn Grønoset, der han delte av sin livsvisdom med oss. Denne filmen er et verdifullt historisk dokument.

 

Kristian fortjener stor takk for at han alltid stiller velvillig opp og formidler viktige deler av vår lokalhistorie. Han takka for seg før fotografen kom, men her forteller han for oss på Bagn Bygdesamling.


Anne Marit Noraker er nå venneforeningas kontaktperson ved Valdresmusea. Hun fortalte først litt om seg sjøl og om sine arbeidsoppgaver ved museet, som bl a omfatter markedsføring, program og aktiviteter. Vi ser fram til et godt samarbeid.
 

Bautahaugen får bokgave

 

Bjørg orienterte om sommerutstillinga på låven, BARNDOM. Flere hadde tatt med seg interessante ting til utlån. Vi konsentrerer oss om undertemaene hverdagsliv, leiker og klær, samt bilder og fortellinger. Her er noe av det som er kommet inn til utstillinga:
 

 

 

 

Vi oppfordrer alle til å leite i sine gjemmer etter barndomsminner de vil dele !
Ta kontakt med et av styremedlemmene, eller kom på dugnadsdagen 25. mai. Da vil det være noen til å ta i mot hele dagen.
 

Bautahaugens Venner har mange medlemmer, men det er plass til flere!
Kontingenten er 100 kr. for enkeltmedlem, 200 for familie og 400 for bedrift. Betal til bankkonto 1206 02 17155, og ditt medlemsskap blir registrert!