Sist oppdatert: 16.05.2016 06:08

– Ska vi sova i samma seng i Hedarn?

 

TEKST: LINE KAMILLA HEIMESTØL OG ARNE HEIMESTØL
BILDER OG VIDEO: HARALD ARNE HAUGEN OG ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Mens Ringerike kommune har fredet sin skole på Nes i Ådal, har kommunestyret i Sør-Aurdal erklært Hedalen barne- og ungdomsskole fredløs. I revyen "Gøy og gammen" 14. juni trakk Hedalen ungdomslag ett nytt ess opp av ermet
:

Vil du vara me me hjem te Hedarn
Ska vi sov i samma seng i Hedarn
Je kan gje de alt du treng i Hedarn om du tøl
Velkommen hit te oss, i Hedarn
Slå de ned og bli me oss i Hedarn
Vi kan gå sammen hand i hand i Hedarn - om du tøl


Caroline Brenden, Gudbrand Jordet og Anne Digene

 

  • Her kan du se programmet.

Mange tema

Og at bygda har mange gode kvaliteter, er det ingen tvil om! Selv  om  ungdomslaget sang om kamelpukler på vegene og kardangen som "ligg att i Gran", trakk de samtidig fram de flotte sykkelmulighetene. Trente og utrente er også velkomne både til å sprette i (u)takt på Friskis & Svettis, samt stavre seg bortover på ski i trikot, med Redbull i neven og vin i sekken.


En og annen fikk gjennomgå på revyen, til både latterbrøl og klapp fra publikum. Både Rakfiskfestivalen, Olav Thon sine utbyggingsplaner på grensa til Vassfaret, kommunelegen og en folkevalgt fikk muntre sleivspark.

Fjellvettreglene, diverse kostholdsråd og kommunereformen var også tema. De er observante i Hedalen ungdomslag: De har til og med funnet ut at kordirigenten i Kantorum-korene holder seg langt unna skummelt fluidum på boks.

 

Ungdommen både vil og kan
Ungdomslaget har både unge og tilårskomne medlemmer. Med en god porsjon selvironi ble det presisert at denne gangen var ungdommen med. Og det var de i høy grad, både som tekstforfattere, skuespillere, musikere, sangere, instruktører og sminkører. Denne gangen hadde Sondre Digene hovedansvaret for tekstforfattergruppa. Regien hadde Anne Mathea Digene.


Revyen ble en festforestilling for to nær fullsatte hus. Mikkel Lie, hjemvendt student, var nok den som utløste de største latterbrølene og klappsalvene. Hans tolking av "dansken" og visa om vegene i bygda ble minneverdige framføringer. Det er flere enn Cato Skimten Storengen fra Hedalen som burde få prøve seg på større scener.

 


Solid band
Profesjonelt framstod også kveldens band. Ola Øverby er student på Musikkhøgskolen i Oslo. Denne gangen hadde han fått med seg Øyvind Hovde på gitar og Andreas Rukan på bass. Fra familien Digene i Hedalen var Inger Olea (mor) og Anne Mathea  (datter) med.


Glitrende sang
Denne gangen var det de yngste sangerne som imponerte mest. De fleste av dem har foreldre som tidligere har vært, eller fortsatt er, med i ungdomslaget. Slik sett høster en nå av det som er sådd. At ungdommene skaffer seg erfaring og utdanning utenfor bygda også, er viktige bidrag til at kulturbygda og lokalsamfunnet Hedalen skal overleve.

 

 

 


Velkommen inn te vårt paradis

 


Eirik Fossholm – nylig hjemvendt hedøling

 


Edvin Fossholm bandt sammen programmet med småreplikker

 


Tuva Auren som budeie

 


Gudbrand Jordet og Tuva Auren på rakfiskfestival

 


Mette Brager – opptatt av næringsvett

 


Edvin Fossholm og Mikkel Lie diskuterer vegstandard i Hedalen

 


Tuva Auren  – tilbake til 60-tallet

 


"Folkevalgt" Knut Digene

 


Ut på ski
Edvin Fossholm med utlånt startnummer fra Johannes Thingnes Bøe

 


Caroline Brenden og Tuva Auren var opptatt av fjellvett

 


Bodil Øyhus Pihl og Mari Fossholm  sang om kommunereformen

 


Friskis & Svettis hadde fått besøk av Mikkel Lie

 


Sceneaktørene