Sist oppdatert: 10.11.2016 21:41

Den kulturelle spaserstokken

 

TEKST: KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


Onsdag 9. november hadde Guren Hagen ettermiddagskonsert på Hedalsheimen. De fleste beboerne hadde funnet seg en plass i stua. I tillegg hadde en del bygdefolk som har sansen for god visesang, funnet veien til konserten.

 

 

Guren Hagen er en sanger, låtskriver og gitarist som er født i 1959, kunne jeg lese på nettet. Han er utdannet sanger og har skrevet mange viser som også blir framført av andre. Han har gitt ut 11 plater, og flere av sangene hans har ligget på norsktoppen.

 

 Guren Hagen er fra Hedemark, og konsertprogrammet hans het "Viser fra Hedemark". Vi fikk høre en del av hans egne viser, men også viser av Ove Røsbak, Alf Prøysen og Vidar Sandbæk.

Vi fikk høre en del om Vidar Sandbæk, en kunstner som Guren Hagen hadde møtt og som også hadde oppmuntret ham til å skrive og framføre viser.

Vi fikk blant annet høre "Velkommen hjem" som Sissel Kyrkjebø har framført mye i det siste. Det er en sang som Guren Hagen har skrevet. Vi fikk også være med å synge "Du skal få en dag i mårå" av Alf Prøysen. Han avsluttet konserten med en hyllingssang til kona si: "Vakre du".

Anne Margrethe Wilter, som sitter i eldrerådet i kommunen, takket for konserten og overrakte melkehjerter (for de fleste av sangene handlet jo om kjærlighet) og roser. Hun bemerket spesielt det vakre gitarspillet og formidlingsevnen til sangeren. Det er flott å få en time konsert midt i uka, og så helt gratis! Tusen takk!

 

 

 

 

 

 

 


Anne-Margrethe Wilter takket for konserten.