Sist oppdatert: 11.11.2016 17:17

Hilsen fra Sjømannskirken på Tenerife

 

MARIT HELENE OG PER HARALD GRØV

 

Vi har vært så heldige å få være vinterassistenter ved Sjømannskirken på Tenerife noen uker nå fram mot jul. Vi kom ned 1. november og har nå kommet godt i gang. Dagene bare durer i vei. Oppgavene er mange på en sjømannskirke. For vår del blir det mest av praktisk art.

 

 

 

Sjømannskirken på Tenerife er i dag samlokalisert med Svenska Kyrkan i Los Cristianos. Det er imidlertid bestemt at fra litt utpå nyåret, skal Sjømannskirken på Tenerife flytte over i egne lokaler. Denne beslutningen innebærer at det i høst er mye praktisk som må ordnes. En del av tiden går dermed med til gjøremål i de nye lokalene som ligger nede ved strandpromenaden midt i feriebyen Los Cristianos.

 

Det skjer mye på Sjømannskirken på Tenerife i løpet av en uke. Vi starter hver dag med morgensamling kl. 10.00 sammen med den svenske staben og andre som ønsker å delta.
 

I den tiden den norske kirken har vært samlokalisert med Svenska kyrkan, har mandagen vært en særskilt norsk dag, og mange nordmenn besøker kirken denne dagen. Annenhver mandag er det temakveld over ulike tema – og selvsagt kaffe og vafler.  Ved kirken er det tre gudstjenester hver uke som fordeles mellom Svenska kyrkan og Sjømannskirken. Disse er onsdag morgen, torsdag kveld og søndag ettermiddag.
 

Annenhver fredag er det sangkvelder med tittelen «Rundt flygelet». Dette er en uformell kveld med mye sang og musikk. I forrige uke var det 90 personer på denne sangkvelden. Annenhver lørdag er det norsk «lørdagsgrøt» på kirka. Dette er populært, og det fortelles at på rekorddagen i fjor var det over 200 innom for å delta på grøtdagen.
 

Sjømannspresten ved kirken på Tenerife heter Åge Løsnesløkken. Han er en god forkynner og er flink både til å synge og spille. Han har med seg sin kone Aase Løsnesløkken som er diakon, husmor og organist. Hun er også kjempeflink på flygelet, og sammen er de et «radarpar».
 

Det hører også med til Sjømannskirkens oppgave å besøke nordmenn som ligger på sykehus. I vintersesongen, når det er mange nordmenn på øya, kan det medføre flere turer i uka til sykehuset. Det hender også at enkelte nordmenn kommer ”ut å seile” mens de er i utlandet. De fleste nordmenn som kommer til Tenerife, klarer seg bra, men en gang i mellom hender det at sjømannskirkens ansatte må bistå noen som har kommet litt galt ut.

 

Sjømannskirken på Tenerife har både egen hjemmeside og egen Facebook-side. Der kan de som ønsker det, følge med på hva som skjer her nede på Sjømannskirka til enhver tid. Akkurat denne høsten er det et ekstra fokus på de nye kirkelokalene og oppfordring om å være med å støtte dette arbeidet gjennom gaver til kirken. En slik oppfordring henger vi oss gjerne på, for en skal ikke ha vært mange dager på en sjømannskirke før en ser at dette arbeidet betyr mye for mange nordmenn i utlandet.
 

Vi koser oss veldig i dette flotte felleskapet på Sjømannskirken og vi har kjempefine dager.