Sist oppdatert: 20.11.2016 10:34

Kulturpriser og idrettspriser og store ryggsekker

 

SOLVEIG LIE
Kulturbæreren Arne G. P. fikk kulturprisen for Sør Aurdal, 2016.
Idrettsprisen gikk til Nils Harald Huset. Det han ikke har tatt av medaljer, kan ikke være rare greiene. Det var god underholdning på Kulturkvelden på Hedalen barne- og ungdomsskole fredag. Prisvinnerne ble behørig æret.

 


Arne G. Perlestenbakken, ordfører Kåre Helland og Nils Harald Huset

 

Det er til å undre seg over at Hedalen som er en så liten bygd kan ha så mange talenter. Det ser ut til at det ene kullet etter det andre går ut av Hedalen barne- og ungdomsskole med sang og musikk i store ryggsekker.
Kanskje har de hatt “Sal og scene” som valgfag. Kanskje de allerede i første klasse stod på scenen og feiret Luciadagen.

I hvert fall presenterte de seg fredag som proffe musikere. Det ser ut som om de har stått på en scene og underholdt hele sitt liv. Og hos noen er nesten hele familien på scena nesten samtidig. I tillegg til sang- var det drevne gitarister- og med trommer! Det var skikkelig vare.

I gamle dager var det lettest å komme ut fra skolen med store ryggsekker med sceneskrekk. Kanskje gikk det tapt mange talenter der. Men på skolen i Hedalen ser det ut som om talentene får vokse. De går ut av skolen med store ryggsekker med sang og musikk, og så drar de ut i verden og fyller opp sekken sin enda mer og så kommer de tilbake til kulturkvelden i Hedalen og bare leverer. De har til og med tatt med seg en fyldig danske.

Gubbus kantorum kom fra minst tre prestegjeld og den høyeste stemmen hadde kulturprisvinneren. Arne G.P.s takketale kunne nesten ikke kommet nærmere god livsvisdom. I tillegg til å hedre sin lærerinne Sigrid Aspholt og hva hun gjorde for ungene på Storruste skole - så avsluttet han talen sin med diktet “Du ska itte trø i graset”.

 

“Å se seg for og akte alt som flyg og spring og gror” og at vi trenger å vite at vi ikke er størst sjøl - må være noe av Arne G.P.s livsvisdom. Det er slik vi kjenner han. Hvis alle hadde vært som Arne G.P. hadde verden vært et bedre sted å være.