Sist oppdatert: 21.11.2016 21:07

Nordre Lokalet 19. november
Et juleeventyr

 

TEKST: BODIL ØYHUS PIHL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Teater Innlandet gjestet Nordre Lokalet med julefortellingen «Et juleeventyr», skrevet av Charles Dickens i 1843. Sceneriggen oppsatt i selve salen, med krakker til barna tett på, gav publikum mulighet til å følge historien, og bidro til en delaktighet og innlevelse som både fascinerte og til dels skremte.

 

 

For de minste var det en krevende øvelse å følge det mellommenneskelige budskapet og stemningsskiftene gjerrigknarken Ebenezer Scrooge gjennomgikk. Men tempo og skuespillernes involvering av publikum kompenserte godt for dette.

Skuespillet handlet om forretningsmannen og gjerrigknarken Ebenezer Scrooge (Markus Tønseth) som selv mener at julen er humbug og kun medfører ødsling og økonomisk tap da han må gi sin hardt arbeidende sekretær fri på juledagen.

Vi møter Scrooge i flere scener hvor han fremstår som en lite sympatisk mann som blant annet ufint takker nei til juleselskap, og nekter å gi økonomisk støtte til fattighus. Skuespillerne Peder Opstad og Ingebjørg Buen, i en rekke ulike skikkelser, bidrar til å gi Scrooge en samvittighetsfull oppvåkning. I løpet av natt til 1. juledag får Scrooge besøk av tre ånder, fortidens-, nåtidens- og fremtidens ånd, som viser hvordan hans selviske oppførsel vil medføre hvordan han vil dø ensom og uten sørgende ved sin grav. Avslutningsvis opplever vi hvordan dette påvirker den gamle og usympatiske gjerrigknarken, og hvordan delte gleder gir større gleder.

Som ekstra krydder for de yngste, og spesielt interesserte, kunne kulissene iakttas og undersøkes. Flere av barna bet seg også merke i at de mannlige skuespillerne tidligere i høst hadde oppsetting for den kulturelle skolesekken, det er gøy og inspirerende å se samme skuespiller mestre ulike roller.
Vi takker for storstilt besøk og konkluderer med at dette var en god teateropplevelse som kan gi gode samtaler rundt middagsbordene!

 

 
Se videoglimt fra forestillingen