Sist oppdatert: 26.11.2016 20:57

Husbrann i Ringvoll

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN OG ARNE HEIMESTØL

Lørdag ettermiddag begynte det å brenne i et eldre bolighus i Steinbråtån 34. Steinar Dehlin, som hadde kjøpt eiendommen i høst, arbeidet i andre etasje i huset da han oppdaget at det var brann i etasjen under.

 


Dehlin foran huset det brant i.
Han bor i nabohuset og hadde planer om å bruke dette huset som gjestehus.


Dehlin hadde et brannslukkingsapparat i huset og prøvde å slukke brannen med dette. Det lyktes ikke. Røykutviklingen var sterk, og han trakk seg derfor ut av huset. Brannvesenet ble varslet.


Magne Damslora var brannvaktssjef i Sør-Aurdal. Han kalte ut brannmannskaper fra Hedalen, Begnadalen, Bagn og Nes. I tillegg rykket en sykebil og politiet i Valdres ut.

 


Magne Damslora, Håvard sukke og Lars Håvard Bakkom

 

Brannmannskapene fra Hedalen var på plass ca. 20 minutter etter at de ble kalt ut. De har nettopp overtatt den gamle brannbilen fra Bagn. Den hadde 2500 liter vann med. Flammen stod høyt i huset da slukningsarbeidet startet. Det lyktes å kvele flammene på kort tid. Etter hvert kom forsterkningene fra Begnadalen og Bagn, og røykdykkere kunne gå inn i huset.

 

Damslora forteller at samarbeidet mellom mannskapene som ble kalt ut, fungerte godt. Det ble holdt vakt ved huset en tid utover kvelden. Politiet opplyser at brannårsaken er ukjent.

 

 


Én av røykdykkerne

 

 

 

 


Denne brannbilen spilte en viktig rolle i slukningsarbeidet.