Sist oppdatert: 06.11.2016 05:14

Vellykket bilførerkurs på Kroken

 

TEKST: ANNE MARIE SKINNES LIE
BILDER: SIGRID HAUGEN

22 deltakere fra 60 til 80 år deltok på kurs onsdag og torsdag denne uka. Arrangør Hedalen helselag registrerte god stemning med mye smil og latter.

 

 

Statens vegvesen ved Geir Aage Sogn var ansvarlig for innholdet. Vi fikk et møte med en fantastisk formidler og en mann som bøy på seg sjøl. Geir Aage spiller bokstavelig talt på flere strenger. To gode dager med dialog om fakta, erfaring og holdninger i trafikken. Vi fikk bestemme innholdet sjøl, men tror likevel kurslederen fikk formidlet det han ville. I tillegg ble det gode historier og replikker fra flere kanter.

Nå vil vi bli enda bedre bilførere. Det kan blant annet resultere i at mjuke trafikanter i Hedalen ikke blir blendet for. Vi har lært at det er viktigst å se alt i mørket, og at synet blir dårligere alt fra ung alder. Vi vil bli bedre til å kjøre i rundkjøringer og inn på og ut fra motorveg. Vi vil bli mer bestemte når vi skal flette. Andre tema var bruk av lys og tegn, fartsgrenser, vikeplikt, vegmerking og skilt, sikring av passasjerer, av last, å lese trafikken, hvordan selv være tydelig, ansvarsforhold, statistikk, helse m.m. Rett og slett et kurs vi anbefaler. Trafikksikkerhet blir satset på i Vegvesenet. Geir Aage sa han gjerne kommer tilbake.