Sist oppdatert: 12.10.2016 18:11

Tusen takk Kurve – tusen takk Gudbrand!

 

TEKST: ROLF GUNNAR OLSEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Mandag kveld hadde vi besøk av koret Kurve, med dirigent Gudbrand Heiene.
Programmet lovet oss en musikalsk opplevelse med stort spenn, og det fikk vi. Lokalet var fullt av forventningsfulle mennesker som fikk oppleve et kor og en dirigent som tydelig koste seg med å synge sammen.

 Konserten startet med en flott versjon av «Bridge over Troubled Water» . Koret fikk til fulle vise medlemmenes flotte stemmer, da sangene ble framført a cappella.

Koret hadde lagt inn dramatisering i tillegg til sangen, blant annet ble «Koleravise» av Alf Prøysen ganske dramatisk.

 

 

 

Vi fikk høre damene synge aleine om Jørgen Hattemaker, en nydelig framføring. Deretter kom gutta aleine, med sangen om «Dampskibet Dagny». Et flott arrangement.

Midt mellom korsangene, fikk vi sang av Brigitte Halldis Hegge Blomlie , med Syver Hegge Blomlie på gitar. En flott opplevelse, og samtidig fin variasjon med den litt lavmelte «Vise om sorgen».


Koret hadde mange fine innslag hvor arrangementene av kjente Beatles-låter og varsomme, men tydelige Ole Paus-låter ble presentert sammen med Anne Grete Preus og Lars Lillo Stenberg.

Tida gikk altfor fort, og publikum klappet fram to ekstra nummer, og avslutningen med « She’s got a ticket to ride» klinger fortsatt i ørene mine.
Dette var en opplevelse som ga mersmak, jeg skal i hvert fall sørge for å høre mer av dette flotte koret, med en meget engasjert og dyktig dirigent i Gudbrand Heiene.
TUSEN TAKK NOK EN GANG!