Sist oppdatert: 23.10.2016 19:48

På merketoppen

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ELLEN SKRINDE ØVERBY OG ARNE HEIMESTØL

Hege Bjone Fekjær og Guttorm Øverby har fullført seniortiden i 4H. Lørdag fikk de plakettnål, og seinere i høst kan de hente hver sin plakett når siste års seniorer i Oppland møtes til høytidelig samling på Honne.

 


Guttorm Øverby, Turi Elise Kaus (organisasjonsrådgiver) og Hege Bjone Fekjær

 

Hege og Guttorm har vært gjennom aspirant- junior og seniortid. Hvert år har de valgt prosjekt knyttet ett av temaene natur, kultur, samfunn eller helse.

 

Hege ble ferdig med videregående skole i vår. Nå bor hun på hybel i Oslo. Hybelmat var temaet hun valgte. Det er rimeligst å lage maten selv, og når en bor alene, er det et poeng å finne fram til mat som er enkel å lage, og som ikke produserer så mye rester.

 


Hanna ser på utstillingen Hege har laget

 

Guttorm, som går på Tomb jordbruksskole, valgte traktor som tema i år. Han har tatt førerkort for traktor som kan kjøre inntil 50 km/t. I tillegg har han klargjort en traktor for vinterdrift. Dette innebærer blant annet skifte av dekk, sjekk av kjølesystem og påmontering av brøyteredskap.
Guttorm har klare tanker om å bli bonde på Øverby
 

Gradene i 4H
Først får en inntil tre aspirantmerker som ikke teller for plaketten. Fra junior (12 år) er det bronse, sølv og gullmerke. Deretter fagskjold i bronse, sølv og gull og tilslutt plakettnål + plakett.