Sist oppdatert: 31.10.2016 15:11

Tenk om Hedalen ikke hadde lys? Da hadde det vært mørkt.

 

SOLVEIG LIE
 

Du må stå lenge på Posten og vente på brev fra offentlige myndigheter neste år.

 

Nå er det kanskje slik at sjølveste Eidsiva – som har Monopol på framtida- vil legge fiber til hus FTH i Brunbakklia og i Skolehagen. Det blir sagt at det er ”38 adresser” som kan få fiber for kr 9 990,- pluss grav sjøl.

Det er omtrent 10 fulle tanker med bensin- pluss grav sjøl.
 

Hvis du graver sjøl en grøft på 30 cm ned i bakken  fra tomtegrensa - til hus- så kommer Eidsiva og blåser fiber rett inn i huset ditt. Og med fiber i hus FIH har du jo blitt digital! Det er jo det alle vil være men som noen må vente så altfor lenge på.
 

Da kan du hente inn nyheter og få kunnskap om det som skjer- når det skjer- ikke når NRK sier at det skjer - du kan få kunnskap fra hele verden - ungene våre vil jo vite alt og offentlige myndigheter vil kun sende brev til oss digitalt fra neste år.
 

Du vil dessuten kunne streame filmer og musikk og tar fort den digitale hverdagen som en selvfølge. Siden Eidsiva har Monopol så er det ikke rask levering de er mest kjent for. Det kommer jo ingen og tar fra de jobbene, uansett. Dette er ikke noe stort prosjekt for de heller, så de bør kunne levere så fort grøftene er gravd i løpet av sommeren.
 

Dessuten bør de raske på før det drysser ned noen flere G-er som har en teknologi som kan gjøre Eidsiva Bredband arbeidsløs. Hvis Hedalen skal ha en framtid, må den bli digital.