Sist oppdatert: 10.09.2016 16:01

– Min klart største utfordring som skuespiller

 

ARNE HEIMESTØL

Statsteatret, der Cato Skimten Storengen er én av skuespillerne, er vel halvveis i sitt tiårige prosjekt. Nå setter teatret opp to forestillinger, hver på 10 timer, der skuespillerne byr på gjensyn med de fem første delene i sitt prosjekt  – «Norge 1066-2066» – alt framført på samme dag
.

 

 

Forestillingen i Oslo er for lengst utsolgt. Det er fortsatt ledige billetter til festivalforestillingen på Rogaland teater 6. november.

  • Les mer om Statsteaterfestivalen her.

Cato medgir at det blir svært krevende å spille de fem første stykkene på samme dag. – Nå har jeg lagt meg i hardtrening. De siste fire dagene har jeg jogget tre mil. Festivalen blir den klart største utfordringen jeg har hatt i min skuespillerkarriere. Det som skal skje, er imidlertid både spennende og gøy!

 

Til Hedalen også
Får du ikke med deg forestillingen i Stavanger, kan du se del 6  "1930 – Diktatoren". Fra 16.9.–24.9. er den satt opp på Den Nationale Scene i Bergen, men det er kanskje like greit å bestille billett(er) til forestillingen på Lokalet i Hedalen 15. oktober.
 

"1930 –Diktatoren" har høstet strålende kritikker i pressen. Mona Levin i Aftenposten mente at manuset var “konsist ustyrtelig morsomt og nettopp derfor historisk betydningsfullt” og trekker frem at “Per Kjerstad briljerer i en rekke roller” og at “Skimten Storengen har burlesk troverdighet og mesterlig timing.”

Både Dagbladet og Stavanger Aftenblad ga forestillingen terningkast 5 og kalte det både “en glitrende idé, strålende teater” og “effektiv skamløs manipulasjon”.