Sist oppdatert: 13.09.2016 09:53

Jaktmesse fredag 23. sept kl. 18.00

 

LIV BARBRO VEIMODET

Tradisjonen tro starter vi jakta i Begnadalen kirke!


Med ei messe for elgjakt, for natur og miljø, for vennskap og for samhold. Jakta har lange og gode tradisjoner hos oss, og mange aktive jegere skal ut i skog og mark de kommende ukene.

Jakt er en helt nødvendig forvaltning av ressurssene i naturen og en viktig side av husholdningen for mange i bygdene våre. Bak vellykka jakt ligger både hardt arbeid og tålmodighet. Og ikke minst en stor respekt for naturen og rikdommen den gir oss. Noe av alt dette sammenfattes i fredagens gudstjeneste, som også lar oss takke for naturrikdommen, vi ber om godt og tjenelig vær, og om varsomhet og klokskap i møte med utfordringene og hverandre.

Etter ei kort gudstjeneste serverer menighetsrådet en forsmak av jegergryte, for å skjerpe appetitten på delikatessene vi har i vente i høst. Det er fint om jegerne tar med seg våpenet sitt, selvsagt uten sluttstykke og ammunisjon, og sett dette i våpenhuset mens messa pågår. Der vil våpna bli passa på av vakt.

Det er veldig hyggelig og artig om jegerne i hele Sør-Aurdal kunne tenke seg å innlede jakttida, som er en spesiell høytid på høsten for mange, i kirka.