Sist oppdatert: 13.09.2016 19:27

Idrettens dag

 

TEKST: BERIT PERLESTENBAKKEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


Søndag arrangerte Hedalen idrettslag Idrettens dag ved fotballbanen. Her var det mulig å prøve seg på ulike friidrettsøvelser som kule, lengde, høyde, 60 meter sprint og kast av liten ball.

 


 

Aldersgruppen mellom 5.–10. klassetrinn kunne prøve seg på merkekravene i de ulike øvelsene og kvalifisere seg for Friidrettsmerket for barn og ungdom, noe fem deltakere gjennomførte. Mange gjennomførte natursti med spørsmål og informasjon om dyr i naturen. Av lagene med alle riktig svar ble familien Øyhus Pihl trekt ut som vinner.

 

Det var også mulig å delta på laserskyting med fotball hvor rekorden ble målt til 104 km/t. Dette stod Christian Brenden for. På slutten av arrangementet kunne kreftene måles under tautrekkingskonkurranse mellom Hedalen nord og Hedalen sør. Både i klassen 0–10 år og i klassen 10–100 år var det i år Hedalen nord som stakk av med seieren.

I tillegg til de organiserte aktivitetene var det mye uorganisert frileik og fysisk aktivitet å se på fotballbanen denne dagen. Etter endt arrangement kunne man se J16 Hedalen-Begnadalen-Bagn spille mot Hadeland. Etter en jevn kamp ble det til slutt tap 0-1 for hjemmelaget.

I klubbhuset var det også stor aktivitet med åpen kiosk, tippekonkurranse og loddsalg. 62 barn og unge var registrert og mottok diplom for sin deltakelse. Det ble anslått at totalt ca. 150 deltakere møtte frem, noe idrettslaget er fornøyd med. Takk til alle som møtte opp og bidro til en aktiv dag for små og store!