Sist oppdatert: 24.09.2016 20:14

Lions club Vassfaret – en aktiv 40-åring

 

OLAF ØDEGAARD

Lions club Vassfaret blei stifta i 1976, og inneværende år har vi derfor 40-årsjubileum. Dette blei markert med en fjelltur fra Søbekkseter til Vassfaret, og et festlig arrangement på Hedalen ungdomslokale, om kvelden den 18. juni.

I tillegg til LC Vassfaret sine medlemmer, hadde arrangementet gjester fra lionsklubber i Valdres og Ringerike med omegn.

 


Den tradisjonelle skoleturen gjennom Vassfaret blei gjennomført den 15. juni, med deltagelse fra Bagn, Nes, Begnadalen, Hedalen og Ulnes Montesorriskole.

Turen som starter ved Strøesdammen og ender opp ved Nevlingsdammen, inneholder historier fra den gang det var fast bosetting i Vassfaret. I løpet av turen er vi innom noen gamle boplasser, som bl.a. skogskoia Benterud og storgården Vassfarplassen. På Vassfarplassen er det matpause, før den siste etappen langs Nevlingen fram til Nevlingsdammen.

På Vassfarplassen må sjølvsagt praten komme innpå de fire Gudbrandene som i sin tid regjerte i indre Vassfaret. I ei tid levde tre av dem samtidig på gården. Gamlegudbrand, Gudbrand sjøl og Veslegudbrand, var harde karer som det går mang ei historie om! På turen var det også en liten stopp ved Vassfarmølla. Vel framme ved Nevlingsdammen, serverte medlemmer av lionsklubben pølser og brus, noe som var populært blant de spreke og blide turdeltakerne. En T-skjorte blei delt ut til hver elev, som er et ledd i det holdningsskapende arbeid som lions driver, med bl.a. «nei til narkotika». Takk for en hyggelig tur!

 

 

 

Også i år har alle 1.-klasser i Sør-Aurdal og på Nes, hatt besøk av en representant for Lions club Vassfaret. Refleks er viktig for å bli sett når en ferdes ute etter at det har blitt mørkt, og mørkt er det jo tidlig nå når høsten nærmer seg. Derfor synes vi i lionsklubben at det er hyggelig å kunne dele ut refleksbånd til alle 1.-klassingene.

 

 


For fjerde året på rad har Lions club Vassfaret invitert med pensjonister til Fønhuskoia ved Strøen. Flere har jo vært i øvre delen av Vassfaret tidligere, men kanskje det er mange år siden. Enkelte hadde nok ikke vært i Vassfaret før denne dagen.

 

I den siste tida har sommervarmen kommet tilbake, denne dagen smilte sola til oss, og gjorde oppholdet ved Strøen til en veldig fin opplevelse! Kaffe og kringle var det første som stod på programmet. Dette blei servert ute, og samtidig som det blei informert om Vassfaret og servert noen historier, kunne en skue utover den blikkstille og blanke Strøen. Dølavisa av Edvard Elsrud, blei også fremført under denne seansen.

 

Som tradisjon er, blei det servert rømmegrøt og spekemat inne på Fønhuskoia. Her var det også orientering om turisthytta, som eies av DNT Ringerike. Etter noen gode timer ved Strøen, var det utpå ettermiddagen tid for avreise tilbake til Nes, Hedalen og Begnadalen. Lions club Vassfaret takker for en god dag med hyggelige turdeltagere!

 

 

 


Turdeltakere: fra Nes: Torill Strømmen, Kjell Strømmen, Jorunn Johansen, Aslaug Pladsen, Magne Bakke, Astrid Auren.
Fra Begnadalen: Karin Finnøen, Aslaug Møller, Ragnhild Strømmen.
Fra Hedalen: Gunhild Marie Klemmetsrud, Solbjørg Johansen, Jan Johansen, Svein Breen, Ingerid Erika (Minsten) Holte Jensen.