Sist oppdatert: 13.04.2017 21:00

Dyktig fotograf

 

ARNE HEIMESTØL

Inger Marie Gunderhuset er én av tolv fotografer som skal dekke landsfinalen i Ungdommenes kulturmønstring i Sandnes.

 


Inger Marie Gunderhuset
 

– Jeg har bestandig vært utrolig interessert i alt som har med foto og film å gjøre, forteller Inger Marie. – Dette er grunnlaget for at jeg går på linja medier og kommunikasjon ved Gjøvik videregående skole.

 

Flere år i UKM
For fjerde gang stilte hun opp i lokalfinalen av UKM i Valdres. Først skjedde dette med Fossekallen HED – som kom til fylkesmønstringa på Otta i 2014.

 

Det andre året hadde Inger Marie et bilde på utstillinga, og det tredje året var hun med som fotograf og gikk til fylkesmønstringa. Bilde hadde Inger Marie på lokalutstillinga i år også. Denne gangen var hun fotograf på lokalmønstringa både gjennom dagen og kvelden – først av lydprøver og av kunsten – og på kvelden tok hun bilder av sceneinnslagene.

 

Flotte bilder
Inger Marie har god innsikt i bilderedigering, og flere bilder havnet på UKM Valdres sin facebookside. Dette arbeidet medvirket sterkt til at hun ble sendt på fylkesmønstringa på Gran, der hun hadde samme oppgave som på UKM Valdres.

Én av tolv utvalgte
– Her ble jeg først nominert til å representere Oppland innen foto på landsfestivalen for UKM. UKM Norge så på arbeidet jeg hadde gjort denne helga, og valgte ut et team på 12 fotografer fra hele Norge. Disse 12 skal dekke alle oppgaver på festivalen, forteller Inger Marie.

 


Daniel Holen Berg

 


Kristian Ludvigsen

 


Mirjam Ilstad