Sist oppdatert: 24.04.2017 15:33

Skiskytterstjerne Johannes T. Bø bygger hytte på Sjusjøen – han også

 

LEIF MAGNE FLEMMEN

 

”Avdukingen” og innvielsen av Heddas Hytters nye modell, Hedvig, kunne vel knapt legges til et mer egnet sted enn Hyttemessen på Exporama Senteret.

 

 

Hedda har holdt seg trofast til sitt opprinnelige konsept i mange årtider. Men endrede behov og ønsker blant publikum gjorde at den tradisjonsrike bedriften bestemte seg for å utvikle et alternativ til Hedda.

 

Tillatt å være stolt
Daglig leder Magne Omsrud som ønsket velkommen til innvielseshøytideligheten, la ikke skjul på at dette var en stor dag for selskapet.

– Vi valdriser har det ikke med å skryte av oss sjøl, men i dag må det være tillatt, sier Omsrud.

 

Til stede var et stort antall gjester – medarbeidere, samarbeidspartnere, arkitekter og andre som har stått Hedda bi i den lange prosessen fram til en ny hyttemodell. Blant gjestene var også en av de som allerede har sin Hedvig i ”pipeline” – skiskytterstjerna Johannes Thingnes Bøe.

 

Glad Hedda-gjeng i nye Hedvig på Norsk Hyttesenter: I forgrunnen arkitektene Ivan Lorite Castillejo og Kristoffer Bøe. Bak daglig leder Magne Omsrud (tv), teknisk sjef Arild Dammen og markedssjef Helge Nordby.

 

Thingnes Bø går for Hedvig
– Nå skal Hedvig settes opp på Sjusjøen. Jeg gleder meg intenst, sier Thingnes Bø. Under innvielsesseremonien takket han for sponsorsamarbeidet med Hedda Hytter, som nå går inn i sin fjerde sesong.

– Det ble ikke en Hedda–modell?

– Samboeren heter Hedda, så to av samme slag, kan bli for mye. Derfor ble det Hedvig, en flott hytte som kommer til å passe oss godt.

 

Johannes Thingnes Bø gleder seg til å nyte hyttelivet på sin nye Hedvig-hytte.

 

Hytte folk skal ha råd til
Kristoffer Bøksle i arkitektfirmaet KIMA har samarbeidet Heddas folk i lang tid å utvikle den nye modellen.

– Vi har ønsket å frigjøre oss fra det som er trendy akkurat nå og skape en ny hytte med en identitet som står seg også i framtida, sier Bøksle. Han forteller at en ledetråd har vært å skape en hytte som folk har råd til å kjøpe. Å videreføre kvaliteter ved hytteklassikeren Hedda, har naturligvis også vært viktig. Likeså at en ny modell passer inn i fabrikkens modulproduksjon. Naturligvis har hyttekjøperens ønsker og behov stått sentralt.

Mange har ventet tålmodig på at den nye modellen skulle bli lansert. Vi tipper det blir travelt på Hedda–tunet på Norsk Hyttesenter i tida som kommer.

 

Mange har ventet tålmodig på Hedvig. Det kan bli travelt på Hedda-tunet framover.