Sist oppdatert: 25.04.2017 18:43

Hjertemarsj

 

HEDAELN HELSELAG


Nasjonalforeningens hjerteuke er i år 8.–14. mai. For å unngå kollisjon med andre arrangement i bygda, framskynder vi den tradisjonelle hjertemarsjen til fk. lørdag, altså 29. april. Møt opp ved Kroken kl.12, og bli med på en liten vandring i nærmiljøet, med quiz undervegs.

Hjerteuka setter fokus på sunt kosthold. En del av dette er å unngå for mye salt i maten.

De fleste av oss spiser mer salt enn kroppen trenger. Undersøkelser har vist at vi spiser omtrent dobbelt så mye salt som offentlige anbefalinger på fem gram per dag! Alle kan med fordel derfor spise mindre salt, men det er spesielt viktig for de som sliter med for høyt blodtrykk.

Mesteparten av saltet vi får i oss er skjult i ferdigretter og i maten vi spiser på restauranter og fastfoodspisesteder. Kjøttdeig, pølser, pålegg, ferdiglaget fiskemat, brød, ost, hermetikk og posesupper er blant de største saltkildene i maten vi spiser.

Mange matvareprodusenter jobber nå med å redusere saltinnholdet i matvarer som brød og kjøttdeig. De fleste av oss kan likevel gradvis venne oss til å bruke mindre salt i maten. Det finnes mange krydder og urter som også kan gi smak til måltidet." (Nasjonalforeningen for folkehelsen).

På Kroken blir det derfor en "salt-quiz". Lørdagskafeen har servering som vanlig. Vel møtt - store og små! Hilsen styret