Sist oppdatert: 09.08.2017 16:52

Nordisk 4H-leir

  RØNNAUG ØVERBY

29. juli til 5. august var det nordisk leir på Kalnes i Østfold. Dit dro ca. 50 opplendinger, og vi var fem jenter fra Ildjarnstad 4H.

Da vi kom til Kalnes, ble alt utstyret og de store, tunge baggene båret bort til tunet der teltene skulle slås opp. Med godt samarbeid ble alle teltene og lavvoene satt opp, og leiren var klar for innmarsj. Årets tema for leiren var Saga to Science, og vi kledde oss ut som huleboere og forskere.


Det var mye bagasje som skulle bæres til teltområdet

Den neste dagen skulle vi bli bedre kjent på Kalnes, og det var klart for Saga-dag. Denne dagen var fylt med en rekke aktiviteter og konkurranser som alle deltok på. Vi prøvde blant annet å kaste øks, skyte med pil og bue, og det var tautrekking.


Alle var med på Saga-dagen

På mandag begynte aktivitetene. Alle hadde meldt seg på forskjellige aktiviteter vi skulle holde på med og vi kunne velge blant klatring, toving av hatt, golf, fisking, paintball og mange andre spennende aktiviteter. Kveldens underholdning var Åges danseband, og de fleste sang med og danset litt.

Inger Marie, Julie og Thea var på tur i Romsåsgruvene der de også klatret og rappellerte

På tirsdag var det enda en aktivitetsdag. Noen prøvde seg på noe nytt, og andre fortsatte med det de hadde gjort dagen før. Denne kvelden var det Rockabillykveld, og det ble spilt opp til mye swing av Rockabilly Rebels.


Lina og Rønnaug var på Tov din egen hatt begge dagene

Onsdag dro alle 4H-erne til Halden for en dag. Først fikk vi høre om den spennende historien til byen i en kirke før vi gikk opp til Fredriksten festning. Der gikk vi rundt og så på festningen før vi på kvelden var med på Allsang på Grensen.

Alle opplendingene i solnedgangen på Fredriksten festning

Det var Science-dag og åpen dag på torsdag. Da var det satt opp stands som alle kunne gå rundt å se på. For opplendinger på leir er det en tradisjon å lage «Opplandsblingsen» en gang i løpet av leiren. I år inviterte vi Sogn og Fjordane og Hedmark på blings. Etter blingsen var det tid for et kjempebra scienceshow av PK. På kvelden sendte de episoden av allsang på grensen på storskjerm i miljøtorget, og alle var samlet for å kanskje se noen leirvenner på skjermen.

Endelig ferdige med 397 blings og klare til å spise de!

Finaledagen var på fredag, men dessverre hadde ikke Oppland kvalifisert seg videre i hverken volleyball eller rævkrok da kvalifiseringene ble holdt tidligere i uka, så denne dagen ble rolig og fylt med soling og sang utenfor teltene.

Thea og Julie spilte volleyball og koste seg selv om det ikke var kamper

Etter en lang natt for noen fylt med kortspill og litt bålkos pakka vi ned teltene og rydda tunet før vi satte oss på bussen hjem igjen. Det var trist å si ha det til noen av de nye og gamle vennene våre, men vi kommer til å møte de på leir igjen.

En stor takk til lederne som var med oss på leir og til de flinke leirarrangørene fra Østfold. Vi gleder oss veldig til neste års landsleir i Vidle, fine og blaude Rogaland.