Sist oppdatert: 23.12.2017 07:54

Stemningsfull julekonsert

 

TEKST: ELLING FEKJÆR
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

 

21. desember inviterte Hedalen Sangkor og Hedalen Musikkorps til Julekonsert. Bygdefolk og tilreisende fylte snart opp det meste av kjørka vår.

 


 

Mektig, trygt og godt er det å ta plass i vår gamle, ærverdige kirkebygg. Tenk her har våre forfedre gått ut og inn i mer enn 850 år! Spesielt og ettertenksomt er det å oppleve og se all den fantastiske middelalderkunsten med dets symbolikk, som er i vår gamle kirke.

 


 

De malmtunge kirkeklokkene kalte snart inn til førjulskonsert. Anne-Margrethe Wilther satt ved orgelet, og til preludium sang vi alle Kim, alle klokker.

Hedalen Musikkorps under sin dirigent Arild Bjørnstad fremførte under sin første avdeling fire nummer, hvor Herman Nordby var solist under Gammel febodsalm.Tre aspiranter i korpset fremført vakkert og stemningsfullt Glade jul.
Hedalen Sangkor under ledelse av Kjell Ivar Vestrom sang i sin første avdeling tre sanger.

Andakten under konserten var ved prest Tore Samuelsen. På en enkel, jordnær og klok måte formidlet han Det glade budskap. I tillegg vektla han i sitt budskap at livet ikke bare består av gode solskinnsdager, men også av dager fylt med sorg og vemod. Det er derfor viktig at vi mennesker støtter og viser ekte omsorg for hverandre.

Korpsets annen avdeling besto av fire nummer, og med Ronja Nerby som sangsolist på ett av dem.  Under korets andre avdeling fikk vi blant annet høre Kjell Eriksen og Mari Fossholm som solister.

En stor takk til Hedalen Sangkor og Hedalen Musikkorps som inviterte til julekonsert. Vi er heldige i Hedalen som har eget kor og korps og av meget god kvalitet!
 
Takk også til Tore Samuelsen og Anne-Margrethe Wilter. Dere ga oss mye verdifull påfyll gjennom ord og toner.