Sist oppdatert: 07.12.2017 21:58

Kommunen vår

 

SVEIN BAKKE

Det er så mye nedsnakking og nedskriving av Sør-Aurdal kommune for tiden. Hvorfor??? Vi bor da i en flott kommune.

Vi har utmerkede tjenester. Vi har utmerkede ansatte som produserer disse tjenestene. Vi har utmerkede politikere som gjør en kjempejobb på fritida si for at vi skal ha det slik.

Men, hva gjør vi andre? Vi klager og syter, skriver innlegg og rakker ned på alt og intet. Har vi den minste anledning, nører vi opp under bygdekrangel, rykter, bagateller og dolker gud og hvermann i ryggen. Vi skjeller ut og rakker ned på alt og alle i ytringsfrihetens navn.

Er det på denne måten vi skal få ungdom til å flytte tilbake hit?
Er det på denne måten vi skal få folk til å tenke: Til Sør-Aurdal kan jeg tenke meg å flytte. Der er folk positive, og det er samhold mellom folk og bygder. Der søker de løsninger i fellesskap, der tar de vare på hverandre. Der blir sikkert jeg også en del av det gode fellesskapet.

Jeg tviler, nei jeg er sikker på at dette ikke er rette veien inn i en felles framtid. Hva gjør vi for å få positive tanker om kommunen vår? Hvordan formidler vi alt det positive som er i kommunen vår? Først og fremst må vi slutte med all krangel.

Vi må unne andre enn oss selv noen goder. Det er goder selv om det ikke skjer i min bygd. Til aviser og nettsteder og journalister. Det går helt fint skrive positive ting om politikere, ansatte, tjenester, ja om alt som skjer i kommunen vår.


Kritisk journalistikk må vi ha, men hvorfor må den alltid skrives med negativt fortegn? Hvorfor skrives det ikke om alt det flotte som skjer?

Nå er det budsjett som står på programmet, og det ser litt vanskelig ut. Ingen ting er umulig, det tar bare litt tid. Dette får vi til.

Slutt å krangle, slutt å baksnakke, slutt å snakke ned Sør-Aurdal. Start framsnakkingen NÅ!! Vi trenger flere innbyggere.