Sist oppdatert: 15.02.2017 06:44

Fiber til bedriftskunder i nord

  HÅVARD SUKKE

Jeg har i den siste tiden prøvd å engasjere meg litt for å prøve å få til fiber nordover bygda. Siden bygda nå blir litt delt i to, så tror jeg at bygdefolket selv må prøve å få til noe i felleskap.

I Hedalen er vi kjent for å få til ting og stå samlet. Nylig har jeg sendt over ei liste til Eidsiva Bredbånd med 30 bedrifts-adresser fra Liesbråtan og til Sagbakken som er meget interessert i å få fiber hjem til bedriften. Bedrifts-selger ringte rimelig kjapt etter å ha sett e-post, og var utrolig positiv over den store responsen her. Han begynner å jobbe med dette straks og skal sende over listen til Sør Aurdal Energi, som da skal begynne å regne en samlet pris på dette prosjektet.

Det er satt ei stedsgrense, så vi prøver å få konsentrert mest mulig i første omgang, så får vi eventuelt se veien videre.

Dette prosjektet er KUN for bedrift og vil dessverre ikke gjelde privat- abonnementer da Eidsiva sier at det er altfor grisgrendt nord i Hedalen til at det er økonomisk forsvarlig å bygge privatfiber der på lenge.

Når prisene er på bordet, vil Eidsiva og SAE kalle inn til info-møte i Hedalen om dette, et møte som forhåpentligvis blir før påske.

Jeg har prøvd å tenke på alle som har org. nummer og bedrift innenfor denne radiusen, og hvis noen skulle føle seg forbigått, så vennligst ta kontakt med Håvard på tlf. 907 94 433 eller e-post post@hedalsfjellet.no.