Sist oppdatert: 20.02.2017 18:26

UKM Valdres 2017

  INGER MARIE GUNDERHUSET

18. februar fyrte det løs i Fagernes kultursal. Da var det nemlig tid for Ungdommens kulturmønstring 2017 her i Valdres.

UKM er en rekke små festivaler rundt omkring i hele landet. Det
begynner med de regionale mønstringene, hvor ungdom mellom 13 og 20 år deltar med sitt talent. Det er alt fra sang og dans på scena til leireskulpturer i utstillingen. Det er også mulig å delta som ung arrangør, scenetekniker, konferansier eller nettredaksjon.

Fra regionmønstringen er det noen få, heldige ungdommer som blir sendt videre til fylkesmønstringen av en jury. I fylkesmønstringen møter ungdommene andre fra resten av fylket og jobber med oppgaver de får der. Fylkesmønstringen varer en helg. Fra fylkesmønstringen går noen videre til landsmønstringen, som varer en hel uke.

UKM er sosialt, lærerikt og morsomt. Ungdommer kommer i kontakt med andre som deler deres talent og interesse. Man får vist hva man kan, og for noen har UKM vært som et springbrett inn i musikkarieren og kunstkarrieren.

På lørdag møttes over 100 ungdommer med hvert sitt talent. Salen var full av forventning og entusiasme, på scena fikk vi se alt fra hardrock punk til klassisk pianospill. Lea Sandvik var en av de som sto på scena og sang for full hals, med Kjell Ivar Vestrom som akkompagnerte på piano. Julie Skogstad bidro til kunstutstillingen med en tegning av en ugle, og et kunstverk hvor hun viste verdenskartet med nåler.

Konferansierene sørget for god stemning utover kvelden, mens sceneteknikere, og unge arrangører sørget for at alt gikk som smurt. Det ble en kveld med masse god stemning, humor og nye venner.

Om du ikke var på forestillingene, kan du sjekke ut hva som var av underholdning og kunst på denne sida. Og her er de som gikk videre til fylkesmønstringa.