Sist oppdatert: 30.01.2017 06:46

Viderefører driftstilpasningsprosessen

  ARNE HEIMESTØL

Ordfører Kåre Helland (Sp) ønsker ikke en ny runde om skolestruktur nå, men mener at pleie og omsorg og tilrettelagte tjenester er områder som bør vurderes først.

Tirsdag 24.1. var det et møte på Tingvoll kl. 15.00 – før formannskapsmøtet som ble holdt klokken 17.00. Dette første møtet var ikke bekjentgjort på kommunens hjemmeside. Dette skriver rådmannen:

Som første svar på bestillingen fra kommunestyret til rådmann om driftstilpasninger (jfr. sak i desember), hadde jeg invitert rådmann i Vestre Toten til å fortelle om deres «Lean» prosjekt; hvor alle hovedtillitsvalgte, hele ledergruppen, og alle medlemmene i formannskapet var invitert med. I tillegg la administrasjonen frem noen tanker rundt utvikling og bruk av velferdsteknologi (hvor vi søker om skjønnsmidler fra Fylkesmannen), nåværende og fremtidig disponering av vår bygningsmasse, og forhold rundt beregning av selvkost for avløp.

Dette var kun ment som et supplement til det øvrige arbeid som skal gjøres innfor forventede driftstilpasninger, jfr. kommunestyrevedtak i desember. Det ble derfor heller ingen realitetsdebatt rundt disse tema, selv om det kom synspunkter fra flere av de tilstedeværende.

Samlingen var således ikke noe første del av et formannskapsmøte.

Dette med driftstilpasninger blir en egen sak i formannskapet 7. februar.

Etter det Hedalen.no forstår, ble framtidig bruk av nåværende bygningsmasse for skole og barnehage i Hedalen og Begnadalen også tema. Hedalen.no var til stede på siste del av det første møtet og formannskapsmøtet. Det var her ordføreren kom med signal om hva han mener må gjøres. Han sa at skolesektoren er det området som har lidd mest, og at en nå må ta tak i rapportene som ble laget i 2014.

Emmy Bakkom (KrF) uttykte glede over signalene ordføreren gav. – Det har vært fokus på skole, skole, skole. Vi må ikke tro at alt går bakover. På Hedalen barne- og ungdomsskole er det for tiden økning i elevtallet. Vi må heller ikke lage en diskusjon som fører til at folk ikke tør å flytte til Begnadalen. Sør-Aurdal må framstå som en kommune det er trygt å bosette seg i.

Bakkom uttrykte ellers bekymring over at ikke alle som søker barnehageplass, får det.