Sist oppdatert: 21.07.2017 18:11

20170720 Agurknyheter
Bærekraftige produkter og jålemat

  SOLVEIG LIE
Noen steder kan du få servert klassiske økologiske og ærlige brød. Reklamen har ingen grenser.

Du kan få fersk og bærekraftig fisk, for eksempel stangfisket havabbor. Til jul kan du få kjøpt lettrøkt lammelår fra Smestuen gård- importert fra New Zealand -med veldig liten skrift.

Men aller helst må det være lammekjøtt fra Lofoten som er ferdig saltet fra naturens side.

Eller spekemat fra frittgående duroc fra Sande i Vestfold - lagret i 18 måneder. Da blir det så dyrt at det blir nesten kult. Jålemat skal jo koste flesk!

Det kan se ut som om kjøpekraften er proporsjonal med jåleri.
Da er det fint å tenke på at håndplukkede blåbær fra Hedalsskogene og molter fra Vassfaret snart er modne. Det er verdens beste råvarer og veldig lite jålete. For den er gratis.