Sist oppdatert: 31.07.2017 05:38

4H-utveksling i USA, sommeren 2017

  KRISTIN ILDJARNSTAD

I en måned i sommer har jeg vært så heldig å få være utvekslingsstudent til USA med 4H Norge. Det har vært en fantastisk opplevelse og noe jeg aldri vil glemme.

Sammen med 17 andre 4H-ere og to reiseledere dro vi til Washington DC og National 4H Conference Center. I Washington DC var vi på sightseeing en dag, og der fikk vi se mange kjente bygninger og museum: The White House, World War II memorial, Washington monument, Abraham Lincoln Museum, Vietnam memorial, Korean War memorial, Jeffersonmonumentet og Martin Luther King Jr. Memorial. Vi hadde noen fine dager sammen i Washington DC før vi ble spredt ut til ulike stater og ulike vertsfamilier.
 
Min vertsfamilie bodde i Defiance, Ohio og jeg ble møtt av dem i  delstatshovedstaden, Columbus. En herlig familie med mange ulike personligheter. I huset bodde mammaen Janice (57 år) og pappaen Mark (57 år) med tre barn: Stacy (23 år), Greg (20 år) og Sarah (17 år). Familien besto av til sammen 8, hvor tre av barna har flytta ut men som bor i samme by, Defiance. Huset jeg bodde i var et fint og veldig typisk amerikansk hus. Vertsbroren min var utvekslingsstudent til Norge med 4H USA sommeren 2016, og uten at vi visste om hverandre så har vi møtt hverandre i en volleyballkamp.

Den første uka hos vertsfamilien min arrangerte vertssøstera mi en vennekveld for at jeg skulle bli kjent med vennene hennes. Vertsfamilien min er «Homeschooled» og kristne, og alle vennene til vertssøstera mi er også det. Det er i kirken alt foregår: skole noen dager i måneden, musikal, volleyball, basketball og gudstjenester. Jeg fikk også møte borgermesteren i byen Defiance.

4.juli, USAs nasjonaldag, er en dag og en opplevelse jeg aldri glemmer. Amerikanerne er veldig stolte av landet sitt og det ser man uansett hvor man går. Allerede 3. juli begynner feiringen med tivoli og fyrverkeri i byen. 4. juli er familie og venner samlet. Nasjonaldagen i USA er veldig forskjellig fra nasjonaldagen i Norge. Det største fokuset på nasjonaldagen i USA er fyrverkeri, og den eldste vertsbroren min hadde dette som en hobby og hadde et show som varte i over 40 minutter.

Vertsfamilien min bodde ikke så langt fra grensa til Indiana og Michigan. Vi dro på dagstur til Shipshewana, Indiana. Der fikk vi oppleve Amish-kultur og marked. Vi besøkte søstera til vertsmammaen min i Michigan. Der kjørte vi båt, tube og jeg fikk også prøve tandemsykkel.

Vi reiste på familietur til Toledo Zoo, Ohio. Jeg fikk se ulike dyr jeg aldri hadde sett før, og det var en koselig dag med vertsfamilien min. Dagen etter dro vertsbroren min Greg, vertssøstera mi Sarah, jeg og to venner av vertsfamilien min: Sophie og Silas til fornøyelsesparken Cedar Point i Ohio.

Cedar Point er kåret til Amerikas beste fornøyelsespark og blir også kalt «Americas Rollercoast» siden parken ligger på kysten. Berg og dalbanene var enorme og den største av alle hadde en toppfart på 192 km/t. En fantastisk dag med nye minner, fine folk og strålende vær.
Jeg gleder meg til å fortelle mere og vise flere bilder fra oppholdet mitt i USA på Ildjarnstad 4H sin høstfest i oktober.


National 4-H Conference Center i Washington DC


20 4H-ere fra Norge foran “The White House” i Washington DC


Vertsfamilien min: Greg, Janice, Mark, Sarah, Kristin og Stacy


Huset til familien Andrews og vertshuset mitt


Borgermesteren i byen: Mike McCann, meg og Sarah


4. juli: Barnebarnet Gabriella og meg før fyrverkerishowetFyrverkerishow 4. juli


Grensa mellom Ohio og IndianaGrensa mellom Ohio og Michigan


Tube i Michigan


Tandemsykling i MichiganVertsstaten min: Ohio


Toledo Zoo: Vertssøstera mi Sarah, jeg og vertssøstera mi StacyPingviner i Toledo Zoo


Cedar Point: Meg, vertssøstera mi Sarah, vertsbroren min Greg, Silas og Sophie


Top Thrill Dragster


Cedar Point, Ohio


Boutique Style Clothing Sale