Sist oppdatert: 07.07.2017 19:52

Sommerkveld i Hedalen stavkirke

  TEKST: LIV BARBRO VEIMODET
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


En varm sommerkveld i en sval kirke, en åpen kirke. Med mulighet for ro, sitte ned og kjenne på stillheten. Stresse ned, kjenne at en har tid til seg selv.


Anders kantor

For så å lytte til musikk! Musikk fra orgelet, spilt av vår egen kantor Anders. Være med i salmesang – eller bare sitte å lytte til de andre som synger – vakkert, varmt, godt!
Anders kantor hadde satt sammen et godt og variert program bestående av både Bach, Mendelssohn, marsjer og salmesang – salmer som passet til sommerkvelden. Signe prest sydde programmet sammen, lyst og vart.

Vi fikk først høre «Preludium i c-moll» av Bach og deretter «Adagio fra Toccata, adagio og fuge» – Bach, før vi kunne stemme i salme 845: Så grønn en drakt – som er en svensk sommersalme.

Så ble det «Brudmarsch» av Matts Arnberg og «Allegro i Bb dur, Felix Mendelssohn. Fantastisk!
Salme 841: «Den blomstertid nå kommer» er fantastisk! Og på vandringen mellom vinter, vår og sommer kommer denne bønnen i salmen: «Du kjære Herre Kriste, du sol med klarest skinn, la hjerte-isen briste og smelte i vårt sinn!»

Så fulgte Anders opp med Mons Leidvin Takle sin «March Festivity» (som for øvrig også kom som et ekstranummer på oppfordring fra Signe) og «Jesu Joy of Man`s Desiring» – Bach. Ubeskrivelig!
Salme 820: «Den dag du gav oss, er til ende»

Anders kantor avsluttet konserten med «Brudemarsj fra Trøndelag» før vi alle stemte i med salme 624: «Må din vei komme deg i møte»

Dvs. avsluttet og avsluttet… Signe prest takket Anders kantor for en fin kveld og ba på vegne av oss alle om et aldri så lite ekstranummer. Hun kunne få velge dette fritt, og valgte norske Mons Leidvin Takle sin «March Festivity». Et meget godt valg!

Så bar det ut i sommerkvelden med oss alle – etter en snau time med god musikk, mye takknemlighet og med den keltiske velsignelsen, oversatt av Hans Olav Mørk i bakhodet:

Må din vei komme deg i møte,
vinden alltid være bak din rygg,
solens lys leke på ditt kinn,
regnet falle vennlig mot din jord.
Og må Guds gode hånd verne om deg
til vi møtes igjen.


Signe og Anders