Sist oppdatert: 18.06.2017 06:05

Ny oppsjaining

  ARNE HEIMESTØL

Til høsten er det sju år siden maledugnaden på skolen startet. Rødmalte vegger som vender mot sola, vil ikke ha vondt av en oppfrisking før jubileumsfesten. Kan du tenke deg å være med på ei økt, sier du fra til undertegnede på arne@hedalen.no.

Her er oppslaget vi la ut 2. september 2010:

Kjell og Gunn Bjørgan er medlemmer i en særs aktiv malegjeng på Hedalen barne- og ungdomsskole. Dugnadstroppen møter betydelige utfordringer, som for eksempel råtne bord. Kjell går grundig til verks. Veggen til høyre for inngangen til gymnastikksalen har fått nye bord. Og Gunn maler.

– Det er bra om skolen ser pen ut, sier Kjell. – Ja, det er viktig, både for skolebarna og for resten av bygda, at vi tar var på skolen vår, legger Gunn til. – Dessuten er det moro å se at det en bidrar med, gir resultater.

Etter 1 1/2 ukes innsats kan hele dugnadsgjengen vise til store, nymalte flater, og arbeidet er nøyaktig og pent utført. Mange utfordringer gjenstår, men disse løses fortløpende. Kom og se!


Denne veggen fikk ny, stående kledning, nye gesimsbord,
nye vinduer, og i tillegg ble den gamle hekken erstattet.

Torsdag ettermiddag malte jeg Bjørgan-veggen på nytt. Målet nå er å gi rødmalte flater som vender ut mot skoleplassen, en ny oppsjaining. Ca. 1/4 av arbeidet er alt gjort. Kommunen sørger for maling og koster.

Vil du være med ei økt, sier du fra på e-post arne@hedalen.no.