Sist oppdatert: 21.06.2017 15:54

Takk til Rolf Gunnar

  TEKST: MIRIAM HAUGEN
BILDE: OLA JONNY FOSSHOLT

Jeg er spurt av FAU om å si noen ord til deg, Rolf Gunnar , som en takk fra alle foreldre på Hedalen barne- og ungdomsskole.

Du har jobba ved skolen i mange, mange år – og til og med vært pensjonist- før du de siste åra har vært tilbake i nærmere full undervisningsstilling.

Grunnen til at jeg ble spurt, har du kanskje skjønt – for dere som lurer har det seg sånn at Rolf Gunnar kom til Hedalen i 1972 og begynte som lærer . Han ble da klassestyrer eller hva det da het for begge mine foreldre, som gikk ut i 1973. I fjor i 2016 – dvs. 43 år senere var han kontaktlærer for Lina. I åra mine på Hedalen skole var du Rektor Olsen – og som skrevet i ei Revy vise, «du va Kongen der du satt på ditt kontor.»

På avslutningsfesten for 10. klasse i fjor, tok du meg i handa og sa at nå, nå ble du pensjonist på heltid. Trur det tok omtrent 4 uker før ryktene om at du skulle undervise på mellomtrinnet i vinter kom og der går Andreas i 6. klasse.

Å undervise tre generasjoner synes vi er en stor prestasjon – og når vi har prata om det hjemme, så har det satt spor. På samme måte som du har satt spor i Hedalen og spesielt på Hedalen skole. Tydelig ble dette også på et foreldremøte i 10. klasse i fjor. En 10. klasse som var glad i å prate, både når de skulle og ikke – og det pussige var at foreldrene var likedan. Det var et realt skrål i klasserommet. Da tok Rolf Gunnar ordet, og vipps – det ble putt stille. Det viser meg at du har og har hatt respekt – og du har gitt elever og foreldre respekt. Du er veldig tilstede som lærer, du liker å prate og fortelle og det gjerne med humor og et glimt i auge. Opplevelsen min er at du gjennom dette unngår mye trøbbel – med å ta tak i ting tidlig og løse opp ved hjelp av humor – men også tydelighet.

Gjennom alle åra ved Hedalen skole har du ytt det lille ekstra – det som ikke nødvendigvis hører til jobben, men som for enkelt elever og foreldre kan gjøre den store forskjellen. Mopedførerbevis har du sørget for til i alle fall en generasjon (Du hadde også rollen som politi, så ingen skulle bli fristet til å kjører ulovlig. Erfaringen var vel at det var mest i praten, men det virket nok forebyggende og som voksen tenker jeg at det var det du mente det skulle være).

I 1973 var du med foreldrene mine på skoletur til Nevlingsberget og i morgen drar du med Andreas til Reinsjøen. Heldige er også de klassen som har hatt deg i sløyd – og fått laget kniv. Årets mellomtrinn har du vært med etter skoletid- slik at de fikk laget. Det er et minne for livet og noe elever og foreldre setter stor pris på. Du har vært pådriver for valgfag som skogbruk og jegerprøve og visst at skolen er mer enn teori.

Noe jeg tror blir viktigere og viktigere. Bidraget ditt de siste åra – når det har vært vanskeligheter har med å skaffe kvalifiserte lærere har vært veldig viktig for elever og skolen.

Så Rolf Gunnar , jeg vil på vegne av foreldrene ved skolen få takke deg for den utrolige innsatsen du har lagt ned for barna vår . Du har gitt av sjøl og formidla kunnskap på en fabelaktig måte. Og jeg tror det er tydelig for alle at du hele livet har brent for undervise og lære videre. Tusen takk!