Sist oppdatert: 23.06.2017 12:43

Positivprisen for 2017

 

Fondsstyres enstemmige vedtak i møte den 23.05.2017 lyder slik:

Positivprisen for 2017 tildeles Valdres Mathus.


Ingvild Røang, Helen Austad og ordfører Kåre Helland

Her kan du lese talen ordfører Kåre Helland holdt ved prisoverrekkelsen torsdag 22. juni.

Positivprisen ble første gang delt ut i 1990, og er i første rekke en påskjønnelse til personer eller bedrifter som har utmerket seg i lokalt næringsliv. Prisen deles ut av fondsstyre (formannskap), etter at publikum har kommet med forslag på kandidater. Vi har mange kandidater i Sør-Aurdal som fortjener en slik pris og mere til.

I statuttene for prisen § 2 står det at prisen skal gå til personer, bedrifter, lag og organisasjoner som i det forutgående år har bidratt til å skape/spre positive ideer/holdninger i Sør-Aurdal kommune. Kandidaten skal ha vist et engasjement i næringssammenheng og en evne og vilje til samarbeid i bygdesamfunnet, ha mot til å stå på egne ideer og tørre stikke hodet frem. Og kandidaten skal være en ekte sør-aurdøl. Ut i fra dette er vi sikre på at vi har funnet en verdig mottaker av Positivprisen for 2017.

Fondsstyres enstemmige vedtak i møte den 23.05.2017 lyder slik:
Positivprisen for 2017 tildeles VALDRES MATHUS.

Jeg skal si litt om Valdres Mathus og ansiktene bak. Helen og Espen tok over tok i 2009. I starten var det bare disse to, men har i dag 15 ansatte som inkluderer sommerhjelp. Det er mange som er skoleungdommer.

Det er ingen tvil om at dette er beinhard jobbing over lang tid som har gitt resultater. Arbeidsdagen starter kl. 04.30 og slutter kl. 20. 30.

Det sies det var tilfeldig at de startet sammen. Helen hadde jobbet 25 år på Tonsåsen der hun noen år var kjøkkensjef. Det var Espen som spurte i det han var innleid konsulent for COOP om hun ville overta kafédriften på Valdrestunet. Dette ville hun ikke alene, og da gikk de sammen om driften. Coop hadde nok her valgt rett konsulent.

Priser og utmerkelser har gitt Valdres Mathus mye positiv PR.
Det kan nevnes:

DHL Guiden
Første tre-stjernes i Valdres i DHL guiden.
Rutevinner to år på rad Oslo-Bergen
VG
Terningkast 6 på karbonadar i VG en påske.
NAF
2015 Blant finalistane i Norsk veimat.
2016 Vinner av norsk veimat.
De sier: Utmerkelser er ingen hvilepute. Vi er bare en kafé i en liten landsby. Valdres Mathus skal være en plass for folk flest hvor du blir mett uten å bli blakk. Nå er de også i ferd med å ta beskjedenhetsprisen.

I 2016 kom Skanska til bygda, og det ble en tre-års kontrakt i matleveranse mens Bagn-Bjørgo blir bygd. Det vi hører er at Skanska skryter av mat og service. Valdres Mathus levere også mat til ulike selskaper og dette er et vekst område. Om planer fremover sier de – pusse opp lokaler.

Vi er også mange lokalt som tar oss en matbit på Valdres Mathus og det oppleves som et treffpunkt og det omtales med mye ros.
Vi er stolte av at dere setter Valdres på kartet for både veifarende men også alle hytteinnbyggerne som er innom med den gode maten dere serverer.

Sør-Aurdal kommune vil ønske dere lykke til i det videre arbeide og vil be dere komme og ta i mot prisen. Prisen er symbolsk men en bekreftelse på verdighet. Den er på 5000 kr, og vinneren får diplom og blomster.