Sist oppdatert: 02.06.2017 19:16

Trangt om plassen i Flåklypa 27.5.2017

  GUNN KARIN FOSSHOLM

Blå røykskyer og en eim av uforbrente hydrokarboner dominerte i Lom forrige helg. Folk fra Arendal i sør, Ålesund i Vest og Verdalen i Nord strømmet til Gudbrandsdalen for å delta i årets Flåklypa Grand Prix.

I naturskjønne omgivelser stilte mer enn 450 veterankjøretøy til start. Det var 26. gang dette arrangementet ble gjennomført og ingen miljøaktivister var å se…


Et kjøretøy klassifiseres som veteran etter 30 år. Dette løpet som er Nord-Europas største, åpner likevel kun for deltakere med kjøretøy registrert i 1969 eller tidligere. Vi fra Hedalen stilte med en lånt Volkswagen Boble registrert 1967.

Startskuddet gikk i Lom sentrum. Løypa gikk videre oppover mot første post i Flåklypa. Der måtte sjåføren prøve å sanke poeng ved å kaste piler. Deretter gikk veien videre til Lia-sanden som er øverste grenda i Bøverdalen. Etter 5 ulike poster langs løypa, endte vi opp på Skeid kro i Bismo for å spise Ola–burger.

Det hele var nesten som en folkefest. Folk samlet seg mange ulike steder langs løypa med flagg og fanfare for å vinke og hygge seg. Det var utrolig mange artige kjøretøy å beskue, og det ble mange nostalgiske opplevelser. Veteranbilløp er et uhøytidelig og morsomt arrangement som passer for alle. Har du en veteranbil stående så ikke nøl. Puss støvet av den og still opp på Valdres veteranbilløp som går fra Fagernes til Vang i Valdres 10. juni i år.