Sist oppdatert: 30.06.2017 12:52

Tradisjonell tur gjennom Vassfaret

  TEKST: OLAF SØBEKKSETER
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN OG OLAF SØBEKKSETER

Lions klub Vassfaret har også i år arrangert tur for 6.klassene gjennom Vassfaret. Denne tradisjonen startet i 1978. Det nærmer seg derfor 40 år, og det vil si at dersom gjennomsnittet er 40 deltakere på turen, så har nesten halvparten av Sør-Aurdals og Nes innbyggere har vært med på turen gjennom Vassfaret.På årets tur var det som vanlig elever fra Bagn, Begnadalen, Nes og Hedalen skole.
Turen startet fra Strøsdammen, hvor Vassfartrollet en gang bodde, og gikk på austsida av vassdraget nedover. Første rast var ved Suluvatnet, som ligger tett inntil Bringen Naturreservat. Videre gikk turen forbi Dreparhølen, Vassfarmølla i Grunntjennfossen og oppom Vassfarplassen. Her var det en lengre rast, før vi tok fatt på siste etappe fram til Nevlingdammen. Vi passerte her Amundheimen, som var Vassfarets skolestue. Rolf Gunnar fortalte fra skoleprotokollen som var oppbevart på Nerstad skole, den gang han overtok stedet.
Vel framme ved Nevlingdammen, serverte noen lionsmedlemmer brus og pølser. Det smakte etter en lang tur på ca 5 timer! T-skjorter med tulipanlogo mot narkotika, blei delt ut til alle turdeltakerne. Arne Perlestenbakken var som vanlig på plass og tok bilde, som blir å finne på framsida av årets lionskalender. Turleder Olaf takker alle, som gjennomførte turen i strålende solskinn, for en hyggelig tur!