Sist oppdatert: 08.05.2017 19:52

Årets «Vi over 60» på Nørre lokalet i vakkert sommervær

 

TEKST: GUNN KARIN FOSSHOLM
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


Bordet var dekket til 75 påmeldte som fikk god mat, hyggelige omgivelser og en trivelig stund sammen denne lørdags ettermiddagen. For 9. gang ønsket Ingeborg Aaslie velkommen og loste forsamlingen trygt gjennom hele programmet.

Tore Samuelsen kåserte over Frans av Assisi. Han ledet oss tilbake til middelalderen og Umbria, nabofylket til Toscana i Italia. Her vokste det opp en gutt som drømte om å bli ridder. Faren til Frans var en velstående handelsmann og derfor hadde Frans tilgang på en del goder. Han var sosial, utadvendt, raus og en leder i venneflokken. Frans likte imidlertid ikke mennesker som var rammet av spedalskhet.

Men en dag hendte det noe... En dag Frans kom ridende til hest møtte han en spedalsk. Han holdt først god avstand til den spedalske, men plutselig fikk han en kraft ovenfra og han omfavnet og kysset den spedalske for deretter å gi bort klærne sine til han. Dette ble et vendepunkt for Frans og han begynte kvitte seg med ting og å kle seg fattigslig. Han ville vandre rundt, støtte og hjelpe spedalske og andre som trengte det. Fjellet og steinhuler ble hans tilflukt for bønn og meditasjon.

Etter hvert opprettet Frans en Munkeorden, og mange valgte å følge han. Frans preket aldri om Kristendommen til andre, men han VAR Kristendommen. Etter sin død ble han utnevnt til nasjonal-helgen i Italia og det ble bygget en katedral i byen Assisi til minne om han.

Signe prest arrangerte quizrunde. Spørsmålene var knyttet til ulike jubileer i 2017. De små grå fikk virkelig noe å bryne seg på, og belønningen var twist til de to beste lagene. Musikk og sang fikk vi også i rikt monn. I tillegg til allsanger spilte kantor Anders Løberg nydelig pianospill for oss. Emma Nerbye Grønbeck spilte piano og sang to fine sanger. Det vanket blomster til alle som hadde bidratt med underholdning før Signe avrundet det hele med andakt.