Sist oppdatert: 24.05.2017 05:59

Aktiviteter i Vassfaret i sommer

  BJARNE BERG

Vassfar-opplevelser vil informere om hva som skjer av aktiviteter på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret i sommer. Vassfardagen er i år søndag 25. juni. Det er 5. året at Vassfardagen arrangeres på Skrukkefyllhaugen.

Som i fjor, blir det sommeråpent i perioden 9. til 22. juli. Søndag 23. juli blir det familiegudstjeneste med barnedåp.

Vassfardagen
Programmet på Vassfardagen håper og tror vi blir spennende og interessant for både store og små. Årets foredragsholdere er konservator fra Randsfjordmusea Finn Audun Grøndahl og naturveileder ved Rovdyrsenteret i Flå Bjørn Henrik Stavdal Johansen.

Grøndahl arbeider med et spennende forskningsprosjekt på brunbjørnen i Sør-Norge. Mye gammelt materiale er samlet inn og analysert med dagens moderne teknologi. Her er det kommet frem nye og spennende resultater, ikke minst vedrørende vassfarbjørnen.

Stavdal Johansen skal holde et foredrag som heter: «Slagbjørner og andre skrøner» Tittelen på foredraget sier vel at dette kan bli en interessant og morsom halvtime.

Det sies også at noen av de «ekte» gamle vassfaringene vil komme på Vassfardagen i år. Når har jo Berte vært med til hvert år, men i år ryktes det at det kommer flere. Hedalen Ungdomslag jobber med en forestilling som vi tror vil bli underholdende.

Blant mye spennende program kan vi nevne fiskekonkurranse for barn, kajakkurs, natursti, snekring av fuglekasser, vassfarquiz og mye mer.
Som tidligere vil mange lag og foreninger presentere seg med egen stand og det blir salg av forskjellig handverk. Flere nye aktører deltar i år. Det blir anledning til å kjøpe og snakke med produsenter av skinn og lærvarer, knivmaker, spekepølse og heimelaga prim for å nevne noe. Vil du bli fotografert i flotte omgivelser på Skrukkefyllhaugen så blir det også anledning til det.

Selvfølgelig blir det anledning til å kjøpe kaffe, kaker og lapskaus. Så det er ingen grunn til å ta med seg niste denne dagen.

Arrangør av Vassfardagen er i år Vassfar-opplevelser i samarbeid med Rovdyrsenteret, Flå Vekst, Sør-Aurdal og Flå kommuner. Som tidligere år blir vegen over fra Flå åpnet denne dagen.

Sommeråpent
I fjor hadde vi sommeråpent på Skrukkefyllhaugen som et prøveprosjekt. Dette var så vellykket at vi viderefører dette i år.

Fra 8. juli og frem til og med lørdag 22. juli blir Anne Ingunn å finne som vertinne på Skrukkefyllhaugen der hun serverer kaffe, kaker og lapper til de som ønsker å komme innom. I løpet av perioden blir det forskjellige aktiviteter. Tom Simonsen kommer også i år med sine malerier og han vil holde malekurs for de som ønsker å være med på det. Årets utstilling har hovedsakelig motiver fra Vassfaret og områdene omkring.
Den 14. juli blir det mulighet til å være med på guidet tur til bjørnehiet Festningen.

Friluftsgudstjeneste
Sesongen avsluttes med friluftsgudstjeneste på Skrukkefyllhaugen søndag 23. juli.

I tidligere tider måtte vassfaringene enten til Flå eller Hedalen når de skulle døpe barna sine, men denne dagen blir det ekte barnedåp på Skrukkefyllhaugen. Det er vel noe vi med ganske stor sikkerhet kan si at ikke har hendt tidligere.

For flere detaljer rundt aktiviteter og tidspunkter, sjekk vår hjemmeside vassfaropplevelser.no eller følg oss på facebook.