Sist oppdatert: 07.12.2022 12:35

Dugnadsånden er sterk i Hedalen

 

TEKST: SOLVEIG LIE
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


Det var årets første dugnad på Hedalsheimen like etter at snøen hadde gått, torsdag 4. mai. 36 hender var i aktivitet og 53 dugnadstimer ble brukt til å gjøre det fint rundt Hedalsheimen. For ikke å snakke om de som hadde bakt kaker og serverte. Til og med hjemmelaget saft ble servert. Hvis noen mener at dugnadsånden er borte - bør de besøke Hedalen!

 Det var dugnad før dugnaden også - for snøen måtte vekk. Og så var det enda en dugnad før dugnaden for det er alltids noe som skal forberedes.
Og vi fikk det vi ønsket oss aller mest på sjølveste dugnaden: Pent vær og mange deltakere. River og spader var i flittig bruk både nedenfor og ovenfor og en rød traktor fraktet alt vekk.

Det virker veldig meningsfylt å delta på en dugnad med så mange mennesker som bare gir av tiden sin og at alle har samme mål. Og det er å være sammen om å gjøre det fint rundt Hedalsheimen.

Foreningen Hedalsheimens venner sender en stor takk til alle som deltok på dugnaden! Det er lett å være glad i en bygd som ikke har mistet ”kulturarven” sin. For kulturarven dugnad står støtt i Hedalen.