Sist oppdatert: 05.05.2017 17:13

Fellestur i nærområdet

 

ANNE- MARGRETHE WILTER
Mellomtrinnet på Begnadalen og Hedalen skole var på felles fottur langs Aurdøla sist torsdag.

Ideen kom etter at 7.klassene hadde vært på leirskole sammen rett før påske. Det er fint å bli bedre kjent med hverandre på tvers av bygdene og bli bedre kjent i hverandres bygder. Vi var nesten 30 barn og 7 voksne på tur, foreldre og lærere. Været var topp og humøret også.

Vi møttes ved Vassfarvegens start og gikk inn til Aurdøla der. Det er ganske kronglete å gå langs elva i starten, men etter hvert blir det en liten sti vi kan følge. Fint å gå ut på berget flere steder og se på fossene, kulpene og noen steder jettegryter. Gamle murer og skådammer så vi flere steder oppetter elva. Imponerende murer som ble bygget mest med håndkraft. Vassføringen er ikke så stor, men nok vann er det til at fossene blir fine og at bading er mulig.

Til slutt gikk vi ut på veien nesten øverst i bakken opp til Bogen, og ruslet ned til buss, biler og sykler. Vi er heldige som har et så flott nærområde å gå tur i.
Dette ga mersmak. Planene er å få til en tur for mellomtrinnet til høsten, men da i Begnadalen.Turen er å anbefale for alle som se hvor flott Aurdøla er nå. Turen er kanskje 5 km tur/retur.