Sist oppdatert: 13.03.2017 20:34

– Fra omgangsskole til ungdomsskole

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

 

Skolehistorie fra Hedalen før 1967 er tema for sommerutstillingen Bautahaugens venner skal gjennomføre i år. Temaet er ikke tilfeldig valgt, for dette året markerer Hedalen barne- og ungdomsskole sitt 50-årsjubileum.

 


Styret: Bjørg Berg, Kjellaug Kjensrud, Gunnar Hansen og Sigrid Haugen

 

Stor aktivitet
Bautahaugens Venner er en svært aktiv forening. 7. mars var det årsmøte, og hele styret tok gjenvalg. Medlemstallet har økt fra 79 til 88 det siste året, og fire bedrifter er nå med i foreningen.

 

– Bautahaugens Venner har til formål å arbeide for å fremme Bautahaugens Samlinger ved å øke oppslutningen om museet, gjøre mer synlig det museet arbeider med og støtte opp om arrangementene på museet, leser vi i formålsparagrafen. Og denne oppgaven tar foreningen på alvor, blant annet med temalørdager om sommeren, sommerutstilling og lysfest før jul.

 

Ny veg
I 2016 ble det også bygd veg på Bautahaugen. Den gjør at det nå er lettere for bevegelseshemmede å komme seg rundt på museumsområdet. Venneforeninga samarbeidet godt med museumsstyret om prosjektet – og betalte en stor del av det dette kostet.

  • Les årsmeldingen for 2016 her.

  • Her finner du hjemmesiden til foreningen. Kanskje vil du bli medlem også?

 

 

 

 


Karakterbok fra 1885

 

 

 


Odd Arne Klemmetsrud er styreleder i Bautahaugen samlinger