Sist oppdatert: 15.03.2017 06:59

Lag og foreninger i Hedalen

 

SOLVEIG LIE

Hvis du går inn på hedalen.no på ”lag og foreninger”, vil du se at det er 20 stykk ”lag og foreninger” i bygda.

 

Det er alt fra misjonering til at folk skyter på blink og fra der husfliden kom fra i gamle dager til der de blåser musikk inn i flotte messingrør, og det kan til og med være med både sang og med trommer. Og foreninger som kan gi deg gamle historier du slett ikke husker, men som du derfor helst vil vite. Og aktive lag på skolen og venneforeninger som har mange gode venner.

I 2016 var det 750 beboere i Hedalen.
Det kan vel tenke seg at det er omtrent det samme nå. En gjennomgang av antall styremedlemmer i lag og foreninger i Hedalen er 168 personer.

Hvis vi ser bort fra at unge folk reiser ut og får seg utdannelse, og folk over 80 år har andre ting å tenke på enn å være aktive i styrer –
er det mer enn 25 % av befolkningen i Hedalen aktivt med i styrer i lag og foreninger! Og da er det ikke tatt med en gang- de som gjør kanskje den største jobben- de som er skikkelig ”do-ere” og som bare ordner alt det praktiske på arrangementene i alle slags ”lag og foreninger”.

Det er noe å tenke på – at en liten bygd som Hedalen kan ha så mange engasjerte folk. Dette må være en skikkelig sammensveist bygd hvor alle vil det beste for alle. Det kan vel ikke bli bedre.