Sist oppdatert: 02.11.2017 06:42

Nå har også skiskytterkongen fått seg hytte på Sjusjøen

  LEIF MAGNE FLEMMEN

Akkurat i tide til oppkjøringen foran OL-sesongen flytter skiskytterkonge Johannes Thingnes Bø inn i sin splitter nye hytte på Sjusjøen.

Munter stemning under Hedda Hytters overlevering av hyttemodellen Hedvig til vår skiskytterstjerne Johannes Thingnes Bø på Sjusjøen i helgen. Fra venstre Hedda Hytters daglige leder, Magne Omsrud, innredningsansvarlig Therese Strøm Briskodden og markedssjef Helge Nordby.

Overrekkelsen fant sted sist helg. Som bestilt lå også flere kilometer velpreparerte skiløyper på ny snø allerede klar for vårt gullhåp i vinter-OL.

– Ja, sannelig fikk jeg ikke tatt min aller første skitur i dag, melder skiskytterstjernen. Nå har han altså fått seg en flott fritidsbolig fra Hedda Hytter i populære Naturstien på Sjusjøen – bare noen få hundre meter fra skiskytterarenaen.

Sjusjøen – rett sted
Uten tvil den rette plassen, mener han.

– En perfekt hytte på en perfekt tomt. Nå gjelder det at jeg holder meg frisk og får trent godt. I sesongforberedelsene kreves ro og konsentrasjon. Da er det beste å kunne være på et sted for seg sjøl, som her i hytta på Sjusjøen. Kanskje er det akkurat oppholdet på hytta som kan gi meg det ekstra som gjør at jeg ikke taper på målstreken gang til, spøker han med henvisning til sprint-gullet som glapp med 0,7 sekund under VM i østerrikske Hochfilzen.

Å få egen hytte har vært en drøm, og han synes det er stor stas å bli hytteeier allerede som 24-åring. Uten Hedda Hytters sponsorat hadde det kanskje tatt noen år til. Sponsoravtalen ble inngått i 2014 og alle parter mener de har hatt stor nytte og glede av samarbeidet.

– Hedda har vært flink til å markedsføre meg, og så håper jeg de også har fått noe tilbake. Planen er å være i skiskyttertoppen i ti år framover, så kanskje bygger jeg flere hytter, ler han.

Satset på den moderne Hedvig
Den lavmælte Hedda-hytta er en klassiker i en rekke hytteområder i Sør-Norge. Bare på Sjusjøen er det de siste 4–5 årene bygget rundt 60 slike Hedda-hytter, mange av dem såkalte sportshytter. Thingnes Bøs valg falt imidlertid på produsentens større og flunkende nye hyttemodell Hedvig.

– Det måtte bli Hedvig. Hedda hadde jeg jo fra før, bemerker skiskytteren muntert. Samboeren heter nemlig Hedda.

Den helt nye Hedvig-modellen er moderne i uttrykket, har store vinduer, romslig hems og lar hyttebyggeren velge blant ulike tilleggsmoduler. En bod, et karnapp eller en badstue kan lett ”hektes” på hyttas fasade.

Lokale leverandører
Hedda Hytter holder til Hedalen i Valdres, men har også denne gang benyttet en lang rekke lokale leverandører og fagfolk i prosjektet. De fleste av dem var til stede ved overrekkelsen og ble takket personlig av en meget tilfreds hytteeier.

– Dere har gjort deres beste, slik jeg også alltid etterstreber. Fra denne hytta skal grunnlaget legges for prestasjonene mine framover. Blir det gull i OL og seinere, ja, så håper jeg dere alle føler å ha del i suksessen, sa Thingnes Bø i sin hilsen.

Leverandørene inspiserer hytta sammen med Johannes Thingnes Bø. Siste finpuss, og hytta er klar for innflytting.
 
Fakta Hedda Hytters Hedvig (Natrudstilen)
  • Bygget på tomt i Ringsaker Almenning

  • Tegnet av arkitekt Kristoffer Bøksle, KIMA arkitekter

  • 86 kvm – tre soverom, stor hems med tre hemsrom

  • Kjøkken og bad levert av Sigdal