Sist oppdatert: 20.09.2017 06:14


Idrettens dag 2017

  TEKST: MAGNE RUUD
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Tradisjonen tro ble idrettens dag arrangert i midten av september, og værgudene var også på idrettslagets side.


Det var mange aktiviteter. Så vidt vi fikk med oss var det et utall fotballkamper, høydehopp, lasermåling av hastigheten på ballskudd, 60-meter baneløp, og ikke minst bruskasseklatring.

Hva som ble resultatet av fotballkampen mellom sør- og nordgardinger er uvisst, men jeg hørte ingen som skrøt av resultatet, så antakeligvis ble det slik noenlunde uavgjort.

Mange familier ruslet rundt i naturstien, hvor det, bl. annet, var om å gjøre å gjenkjenne fisk, bær, frukter og farger.

Interessant var det å se de aller minste boltre seg med fotballen. Ikke alltid var det sikkert hvilket mål det det skulle spilles mot.

Det som imponerte mest var å se akrobater som klatret på bruskasser. Det ble opplyst at den som klatret høyest hadde 26 kasser under seg.

Multipliserer man 26 kasser med 40 cm, så befant klatreren seg mer enn 10 meter over bakken før han ble hengende i sikkerhetstauet.At Anne Fossholt er bestemor til en rekke smårollinger var ingen hinder for at hun, så vidt jeg kunne se, klatret bort i mot 10 kasser før kneskjelven kom smygende.

Rikelig med vafler, kaffe, brus, pølser og hamburgere gjorde sitt til at man like gjerne kunne forlate idrettsanlegget tilført flere kalorier enn forbrent.
Noen kroner i klubbkassa ble det også ved det lotteriet som ble avholdt.