Sist oppdatert: 22.09.2017 23:23


Ny fiberutbygging igangsatt

  ARNE HEIMESTØL

Denne uka starta fiberutbygging til 46 lokasjoner i Skolehagen, Brunbakklia og noen tilstøtende eiendommer
.


Stig Beyer Thorvaldsen fra Vokks og Kristian Strøm fra SAE

Det er Eidsiva bredbånd som har bestilt utbygging fra SAE. Strømselskapet har engasjert Øyvind Jordet til å forestå gravearbeider, og Vokks fra Dokka sørger for monteringsarbeidet både i og utenfor husene.


Nedgraving av fiberrør

I dette prosjektet er det lagt opp til at bestillerne har ansvar for gravearbeider fra tomtegrensa til husveggen. Slike kabelgrøfter skal være minimum 30 cm dype. Kristian Strøm i SAE tar imot bestillinger fra dem som ønsker at Øyvind Jordet skal fikse denne biten også. En meterpris for gravearbeidene vil bli kunngjort seinere.

 
Se film om hvordan fiberarbeid utføres.

I Brunbakklia er fiberrør allerede gravd ned fra krysset ved til Fv243 og til Salto-haugen nedenfor Kroken. Derfra skal kabelen gå ned til Heimestøl og videre oppover i feltet igjen. I Skolehagen har noen husstander allerede fått fiberrør på veggen.

Når gravearbeidene er ferdige, blåses det fiber til hver adresse. Inne i husene monteres det minimum to bokser. Den ene av disse er en ruter der en kan koble til datamaskiner via kabel eller trådløst nett. Det er også plass til å koble til inntil fire TV-apparater for dem som har bestilt TV via fiber fra Eidsiva.


Flere som vil ha fiber?